1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

291868 inlägg · 3765 ämnen

Inlägg #1850379

Sv: Apropå ingenting...
Rogersson: Själv är jag uppvuxen i Härnösand, varit extremt mycket i övik eftersom tidigare sambo kommer därifrån samt att jag haft en del kompisar som bott där + att man håller på Modo vilket i sin tur även det gjort att man hängt rätt mycket i stan, är sedan 2014 bosatt i Sundsvall.
Att argumentera för vilken stad som är bäst är ganska individuellt eftersom alla har olika intressen och värderar saker helt olika.
Härnösand är en vacker och lugn småstad nära till vatten, innan det massiv flyktingmottagandet så var det vildaste som kunde hända en lördagkväll att raggarna slogs utanför gamla busstationen och IP’s, idag törs många inte gå utanför dörren.
Övik är en typisk småstad, alla känner alla på något sätt och sammanhållningen blir stor, trots den lilla befolkningen så byggs det ändå mycket och staden utvecklas, folket är trevliga och fisketlivet och båtlivet runt bönhsmn och ulvön är fantastiskt.

Sundsvall är störst befolkningsmässigt och således finns det kanske mest saker att göra, men som sagt det beror lite på vad man är intresserad av, själv sysslar jag med bodybuilding vilket gör att jag trivs bra i Sundsvall som är stora i Sverige inom fitnessvärlden. Navet är ett mörket och man mår lite dåligt varje gång gumman skall åka hem senare på kvällen från navet, restaurangkvaliten i Sundsvall håller enormt hög klass och utelivet är bra, dock kan man knappt åka bil längre i stan och parkeringar är dyra och få vilket gör att många väljer handel i Birsta.
Kort och gott så har alla städer sina fördelar och är man bara lite öppen så tror jag att man kan gilla dom flesta städer på ett eller annat sätt :)
+4
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Kunde inte hålla mig att lägga mig i diskussionen:)

En bra och objektiv sammanfattning, smaken är ju som baken, tycker de flesta städerna och landskapen i sverige överhuvudtaget har något unikt. Men som uppvuxen o utflyttad fd öviksbo anser jag personligen väl att detta med höga kusten ibland känns liiite väl överskattat.

Jag menar, visst det är fint och så men det är inte så man svimmar, det går ju att beta av attraktionerna relativt fort sedan får man leta sig mer o mer utanför kommunen om man vill uppleva/se något nytt. Mitt personliga intryck är dock att ibland kan lokalbefolkningen i ö-vik kännas lite hemmablinda, rent av stationära om man jämför med andra orter. Jämför man med Umeå tex så känns det som man är mer nyfiken på att ut o resa, kultur etc. O jämför man med härnösand så känns det även där som man sprungit om ö-vik vad gäller aktiviteter för barnfamiljer, festivaler osv. Dock hoppas jag man tar förnuftet till sig o satsar på den där forntidsbyn som byggdes utanför ö-vik, finns ju enorm potential att göra en riktig turistmagnet.

För övrigt kan jag tipsa om Hemsö fästning för den som inte varit där :)
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Öviks styrka är väl framförallt att det är så vackert med höga kusten. Skärgården med några av Sveriges i mina ögon vackraste öar är helt fantastisk. Jag vet inte hur man kunde bli Sveriges friluftskommun två gånger på relativt kort tid, men just naturen är väl det som särskiljer Övik från de flesta andra småstäderna.

Personligen har jag kopiöst svårt för Sundsvall i och med att alla affärer flyttat ut. Som besökare ledsnade jag väldigt snabbt på stadskärnan i och med att shoppingen är så begränsad. Det är en annan diskussion, men fy fasen vad jag hatar vad shoppingmaills gör för en stadskärna.

Vilken stad man föredrar är givetvis upp till var och en. Både Sundsvall och Övik är väl rätt tunga på industri, medan Umeå däremot är mycket mer tjänstestad osv...

För övrigt. Fasen vad häftigt om Övik får igenom den där fabriken som man gjort en lyckad förstudie på:https://webben7.se/ar...0-nya-jobb
+1
Kommentera