1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480187 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1855555

Sv: Modo - Timrå 1/12
Smurfen: hur vet ni att det ej ställs krav?
Så trött att läsa floskler som "loosermentalitet i väggarna", "låg kravbild", "dåligt tränade" osv.

För det första: Tror att alla som skriver på för Modo fattar att man har ambitionen att gå upp. Helst igår.

Loosermenaliteten, hur definerar ni den, och vilka innefattar det?
Särki, Sundlöv och spelarna?
Eller är det ledarna i juniorlagen, juniorspelarna?
(Samma ledare & spelare som vann J18 och J20 ifjol)

Definiera gärna "vinnarskalle" också. Måste man vara smågalen och energisk som Hinote?
Betyder det att Modo's bästa back Sellgren inte kan vara en vinnare?

Jag tror det är rutin och ett kollektivt självförtroende som saknas för att man ska lyfta. Talang finns det definitivt.
Tror också Hanses ger mer trygghet till laget, framför allt i slutet av matcherna. Med det sagt vill jag ändå säga att Wallin varit fantastisk men har en tendens att falla igenom i slutet av matcherna.
Lek med tanken att vi vunnit igår, mot Pantern och senast mot Löven (hemma)
Då hade man varit 9p upp och dessa diskussioner hade knappast funnits.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Timrå 1/12
Nucky: 1 ang kravbilden, när spelare tillåts vara ute och supa sig redlös på helgerna och efter matcher så anser jag att kravbilden är åt helvete, hade jag varit sportchef hade alkohol varit förenat med avsked.
2 Man kan inte ha ambition att gå upp om man inte förser tränaren med rätt material, därför har jag ingen som helst tro på att Modo innerst inne har en realistisk ambition att gå upp direkt eftersom man helt enkelt har några år kvar innan plantskolan verkligen kan leverera till seniorlaget samtidigt som man har en ekonomi som är riktigt jäkla usel och en arena som är för dyr, är helt övertygad om att ambitionen att gå upp ligger inom en 5 års period och det är där man har målet.
3 loosermentalitet är ett annat ord för mental svaghet, det har laget bevisat många gånger och för mig är det helt otroligt att man avbröt samarbetet med Tobias Lundgren som var mental coach i Modo för några år sedan, när laget behöver tänka rätt så tänker man fel.
4 Vinnarskallar har inget med att vara smågalen, det handlar om inställningen att pressa sig till sitt yttersta varje kväll för att man hatar att förlora, när förlust inte är ett alternativ och man driver på sig själv och andra att tro på det man gör ända in i väggen, det handlar om att täcka skott, offra sig, träna hårdare, vara fokuserad och göra varje träning och match bättre än den förra.

Såklart det saknas självförtroende men det saknas också mycket på det övriga mentala planet, Modo började med 5-6 övertygande raka segrar och ledde serien, sen kom en (1) motgång och vips var stora delar av laget i mental brygga, vet du vad det säger?!, det säger att många i laget inte vet hur man skakar av sig en förlust, det är skitvanligt att man gräver ned sig och allt därefter blir bara fel. Marklund berättade att han varit med om detta redan i Skellefteå men att han nu lärt sig hantera motgångar och han är väl den tsm med Molin och några till som faktiskt varit genomgående bra och levererat trots kräftgången, dom vet hur man går vidare eller som Timander sa ”Det är bara bryta ihop och komma igen”

Man kan inte ”leka med tanken om vi vunnit” då kan man lika gärna leka med tanken att om vi inte slagit leksand eller Oskarshamn senast så hade vi varit indragen i kvalet nedåt och tongångarna hade varit jävligt mycket värre än nu!
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 1/12
Nucky: Det är nog som du säger att man har ambitionen att gå upp, helst igår.
Men det går inte att mönstra ett lag med 8-10 juniorer varje match men måste ha spelare som är elitseriemässiga i laget, för att klara det.
Jag vill också förtydliga att juniorerna som spelar gör det bra, ingen tvekan, men räcker inte till på denna nivån för att ta oss till SHL.

Nu skall man ha klart för sig att allsvenskan är ingen lek, här spelar"vuxna" män
Det jag inte riktigt fattar är att man inte lärde sig det efter fjolårets säsong.

Satt igår och tittade på SHL,s så kallade slagpåse Rögle och kan väl bara konstatera att vi skulle få storstryk alla dagar i veckan av detta lag, tror inget annat allsvenskt lag heller för den delen skulle kunna rubba dom.
Vill påstå att det verkligen är klasskillnad på allt, rakt igenom.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 1/12
Nucky: grymt inlägg
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 1/12
Nucky: Tror problemet är att vi spelar med ett för ungt lag. Ska MoDo ta klivet uppåt måste 90-95% av spelarna ha lite rutin och kanske vara 23-30 år.
Kommentera