1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479815 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1855593

Sv: Modo - Timrå 1/12
Nucky: 1 ang kravbilden, när spelare tillåts vara ute och supa sig redlös på helgerna och efter matcher så anser jag att kravbilden är åt helvete, hade jag varit sportchef hade alkohol varit förenat med avsked.
2 Man kan inte ha ambition att gå upp om man inte förser tränaren med rätt material, därför har jag ingen som helst tro på att Modo innerst inne har en realistisk ambition att gå upp direkt eftersom man helt enkelt har några år kvar innan plantskolan verkligen kan leverera till seniorlaget samtidigt som man har en ekonomi som är riktigt jäkla usel och en arena som är för dyr, är helt övertygad om att ambitionen att gå upp ligger inom en 5 års period och det är där man har målet.
3 loosermentalitet är ett annat ord för mental svaghet, det har laget bevisat många gånger och för mig är det helt otroligt att man avbröt samarbetet med Tobias Lundgren som var mental coach i Modo för några år sedan, när laget behöver tänka rätt så tänker man fel.
4 Vinnarskallar har inget med att vara smågalen, det handlar om inställningen att pressa sig till sitt yttersta varje kväll för att man hatar att förlora, när förlust inte är ett alternativ och man driver på sig själv och andra att tro på det man gör ända in i väggen, det handlar om att täcka skott, offra sig, träna hårdare, vara fokuserad och göra varje träning och match bättre än den förra.

Såklart det saknas självförtroende men det saknas också mycket på det övriga mentala planet, Modo började med 5-6 övertygande raka segrar och ledde serien, sen kom en (1) motgång och vips var stora delar av laget i mental brygga, vet du vad det säger?!, det säger att många i laget inte vet hur man skakar av sig en förlust, det är skitvanligt att man gräver ned sig och allt därefter blir bara fel. Marklund berättade att han varit med om detta redan i Skellefteå men att han nu lärt sig hantera motgångar och han är väl den tsm med Molin och några till som faktiskt varit genomgående bra och levererat trots kräftgången, dom vet hur man går vidare eller som Timander sa ”Det är bara bryta ihop och komma igen”

Man kan inte ”leka med tanken om vi vunnit” då kan man lika gärna leka med tanken att om vi inte slagit leksand eller Oskarshamn senast så hade vi varit indragen i kvalet nedåt och tongångarna hade varit jävligt mycket värre än nu!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Timrå 1/12
Gavelo: Jag tror Modo definitvt siktar på att gå upp i år, även om man kanske har förhoppningen att ha ett ännu starkare lag de kommande åren, med juniorer som utvecklats osv. Det är dock vansinnigt svårt att bygga under lång sikt i HA (även om det är enda alternativet)
när ligan och lagen dräneras på alla talanger varje sommar.

Jag är precis som Ivandrago en obotlig optimist och har ännu inte släppt förhoppningarna på årets lag, men det kanske har med mitt eget huvud att göra;)

Det pratas om loosermentalitet i väggarna osv, trots att Modo gjort rent hus flera ggr om de senaste åren. Nya namn på nästan alla positioner, erfarna ledare med erfarenhet av att vinna(Särki, Sundlöv) och framgångsrika juniorlag, gör att jag har svårt att gå med på det.

Tror och hoppas man rivit och börjat bygga om för sista gången under en lång tid framöver, och detta kan mynna ut i något jävligt bra. Jag tror, men hoppas såklart ännu mer.

I övrigt håller jag med om allt du skriver.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 1/12
Gavelo:
Skulle nog säga att din första och sista punkt definierar en "vinnare". Att tappa självförtroendet gör alla, att bli osäker som laget blivit när man har ledningen är mänskligt, och jag tror vi alla kan igen oss i nåt skede livet där vi drabbats av motsvarade kollaps. Lyckligtvis inte med 3000 åskådare för egen del iaf.

Däremot kan man bete sig som en vinnare vid sidan om planen och innan säsong. Om man super sig drängfull under säsong, eller slarvar med kost/träning/vila då beter man sig inte som en vinnare.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 1/12
Gavelo: Modo har mental coach ifjol också. Det är inte alltid det slår så väl ut. Många idrottsmän och kvinnor klarar sig väldigt bra utan, medan vissa absolut skulle kunna behöva det.

Man kanske avbröt samarbetet med Lindgren för att man ändå hade losermentalitet trots att han var inne och jobbade. Vi har liksom haft det i över tio år nu, Även under hand period då antar jag.
Kommentera