1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474672 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1859622

Sv: 2017-12-26 18:00 Modo-Leksand
Domsjö:
Sedan man tog in Ekarv/KJ tycker man fått en önskvärd bredd av vuxna spelare. Sellgren är visserligen junior men bidrar som en vuxen spelare. Whalgren kedjan tycker jag gör ett bra jobb sett till rollen som 4 kedja, bidrar helt ok och gör inte bort sig, skapar en del lägen. Förhoppningsvis får vi behålla dem en säs till. Karlström/Wernblom fungerar som inhoppare reserver vid skador vilket känns rimligt att använda ungdomar till vid skador. Vore märkligt att kontraktera 15 spelare så man har täckning vid skador, det är orimligt.

När det gäller Tobias Ericsson så tror jag han brister skulle kunna gömmas om han valde att spela lite enklare, många pucktapp på blå i onödan om jag inte sett alldeles fel. Visst får man klaga på spelare men de flesta härinne var mkt nöjda med förlängningen av honom för ett år sen, då kan jag tycka att det bör leda till en viss reflektion ang hur svårt det är att bygga ett lag och få pusslet att stämma. Sen kan man gärna klaga på Molin/Johan E. men då tycker jag man skall fråga sig vad skulle hända om vi plocka bort dessa spelare? Skulle det hjälpa oss att vinna fler matcher?

Tkr vi har den spelkvalite framåt som behövs i laget för att kunna bli ett topplag men man lära sig spela enkelt på rätt sätt. Dvs inte ge bort pucken genom att lägga bort den på ingenting, men inte ta onödiga risker likt det som verkar ha lett till 1-2 igår. Vi har två bra kedjor som kan producera framåt och skapar lägen för att kunna vinna matcherna. Det som man kan anmärka på är den defensiva styrkan hos backlinjen å andra sidan har vi släppt in 4 minst mål i ligan så det är väl ändå ok, även om det såklart kan bli bättre. Men håller med om att en defensivare back skulle göra laget bättre, och då på Tommy E.s bekostnad enligt mig. Det man kan klaga på att att vi skulle kanske tillåta mindre skott bakåt men har inte gjort någon djupare analys på området.

Sen håller med Nucky ang saker som sitter i ”väggarna” eller ”att man inte vill vinna”, det blir lite för enkelt kan jag tycka. Däremot så gillar jag uttrycket ”spela smartare”, men kanske saknar spelarna den spelförståelse/speluppfattning som krävs för att hantera spelet på denna nivå. Tkr det är det Särki är inne på igår när han säger att man måste agera under matchen. Fö gillar jag Särkis inställning med att man måste jobba med det man har istället för att söka nytt på spelarfronten, det uppmuntrar till eget ansvarstagande....nej nu blev det alldeles för långt, gilla om ni orkade läsa hela;)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: 2017-12-26 18:00 Modo-Leksand
Tarasov: Du skriver så vist ;)
Kommentera

Sv: 2017-12-26 18:00 Modo-Leksand
Tarasov: Molin är våran skickligaste, självklart ska han inte plockas bort, men som våran ledande center så kan det smitta av sig om han hänger med huvet eller backcheckar halvhjärtligt efter ett misslyckat anfall. När det gäller J Eriksson så tycker jag att han har blivit bättre på skrillerna men det har låst sig med målskyttet. Han kanske skulle må bra av en utlåning till div 1 några matcher.
Det är våra seniorer som ska visa hur man kommer till varje träning och varje match fullt taggad och förbered, det är där jag tror det har brustit.
Kommentera