1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481839 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1866211

Sv: Modo - AIK x2
Petosöjä: Jag bara måste tro att det är en lång rad olika anledningar till att Modo år efter år misslyckas.
1.Det börjar nog med modos historia, en klubb som tagit fram så oerhört många superstars sätter nog omedvetet press på både spelare och ledare, ja nog även uppe i styrelsen.
2. Fansen har alltid höga förväntningar oavsett hur laget spelat tidigare säsonger, dessutom har vi alltid väldigt hög tilltro på våra nyförvärv och kanske överskattar många rätt hårt.
3.Juniorlagen och danerna levererar år efter år vilket nog sätter sin press på A-laget.
4. Modo är i topp bland anrika föreningar i högsta ligan, det skapar nog en måltavla på ryggen.
5. Modo har haft dåligt tålamod och aldrig haft mycket till kontinuitet, se bara hur vi fans redan gnäller på spelare och att man kanske borde byta tränare (igen), egentligen är det väldigt positivt att säcken, sundlöv, styf ändå kör samma lag utan att värva och mixtra för mycket, förtroende kan vara jobbigt länge men även betala av sig bra i slutändan.
6. Av erfarenhet vet jag att många spelare under åren varit ganska duktiga på att kröka under säsongen och hänga på krogen, säkert inget unikt men jag någonstans tycker att man bör undvika det när man har kontrakt med en klubb, det ställer såklart också krav på klubben att se efter sina arbetstagare och få dom att inte göra så.
7 och sista pusselbiten tror jag är Modos kanske största problem. Modo har mest hittat på meningslösa slogans genom åren men man har sällan för att säga aldrig förmedlat sin vision och sina mål till fansen, det är pga oss fans som laget i stort öht kan hålla på.
Modo måste ha en realistisk målsättning vilket man kansk inte haft tidigare, man har siktat så högt att målet varit långt utom räckhåll år efter år, man bör sänka målsättningen och kanske ha delmål på vägen, detta ska naturligtvis klargöras till fans och media så alla vet vad som sker och hur klubben tänker, varför inte tex ha ett ”månadsbrev” där sundlöv eller Vd’n går ut på hemsidan och förklarar allt från månadens ekonomi, framtid, skador på spelare, eventuella nyförvärv, målsättning, hur ledningen tänker etc etc, detta skulle skapa en bättre och tryggare relation till de som föder hockeyn både kommunpolitiskt och besöksmässigt, detta tror jag dessutom skulle sänka för högt ställda förväntningar från alla håll så länge föreningens målsättning är realistisk!.

8. Okej det blev en sista liten punkt som ändå kanske är lite viktigare än alla andra tillsammans!

”Det ska vara roligt att spela hockey, är det roligt att spela i Modo hockey?!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - AIK x2
Gavelo:
Sen får man gärna bli bättre på att rekrytera underifrån, typ div 1/Norge/Danmark. Sen bara på vilka i vårt lag som lirat hela säsonger i div 1, Carnestad/Karlqvist/Johan E. Det är ju inte alltför långt till att kolla på Övik hockey eller ta bilen till hudik och kolla matcher där.
Kommentera