1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481752 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1866220

Sv: Modo - AIK x2
En annan sak, borde man göra om delar av avtalet mellan HA och SHL så att ifall spelaren har ett kontrakt i HA och går till SHL så har HA klubben första rättigheterna till lån.

T.ex Sellgren skulle han gå till Luleå och inte ta plats där direkt så borde han lånas ut till Modo (förutsatt att han hade ett gällande kontrakt med Modo) och förutsatt att Modo inte säger nej pga högre lön eller full trupp. Säger Modo nej kan Luleå låna ut honom till annan klubb.

På detta sätt skulle det vara värt att skriva längre kontrakt med unga spelare (juniorer), dels så får spelaren en trygghet och ser att klubben vill satsa på honom genom att skriva ett 2-3 års kontrakt. Går utvecklingen bra finns ju möjligheten att gå till SHL tar man inte plats där så kan man komma tillbaka till samma klubb. Detta ger dessutom klubben trygghet genom att inte bara utbilda juniorer som direkt lämnar för SHL och man får inget ut av det.

Vill man gå ännu hårdare åt detta och hindra SHL lagen från att köpa på sig för många unga spelare så kan man reglera detta genom att HA klubbens kontrakt gäller och det är vad HA klubben betalar i lön, har sedan SHL klubben gett 5ggr mer så får dom stå för mellanskillnaden i lön, på så sätt kan man motverka att dom tar för många spelare som ligger på gränsen och platsar dom inte kan dom just nu lätt låna ut dem till HA lag som täcker hela lönen.

Tror att det finns många varianter som kan vara intressanta och hindra att SHL klubbarna köper sönder HA lag.

Ett annat alternativ är att summan för att ta en spelare som har långa kontrakt stiger beroende på år kvar på kontraktet. Har vi en spelare som har 3år kvar så ska denna vara väldigt mycket dyrare än en spelare som har 1år kvar eller som är utan kontrakt. Då kan det vara värt för HA klubbarna att skriva längre kontrakt med spelarna, problemet är väl att agenter och spelare då inte kommer acceptera något annat än 1-års kontrakt, så då är vi ju tillbaka på ruta 1 igen. Ingen spelare eller agent vill väl missa SHL pga att det är för dyrt att lösa kontraktet.

Nej enda alternativet är väl att införa en rejäl höjning av ersättningen som betalas ut vid övergång samt minimera lånen mellan ligorna så att SHL klubbarna får så där med en för dyr och stor trupp ifall dom köper på sig för mycket spelare från HA.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - AIK x2
Rytter: bra ideer. Jag tycker man ska sätta maxtak på lån. Kanske fler om det e hela säsongen. Och högre ersättning. Det ska kosta för shl om de tar spelare från ha som har kontrakt. Där måste det verkligeb göras nå. De kan inte få plocka sönder trupper för skitpengar.
Kommentera