1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479885 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1871386

Sv: Modo - Björklöven 14/2
Gavelo: Just den sista detaljen tycker jag ändå är det halmstrå som kan tala för Modo att nå eventuellt playoff. Trenden att vara seg som sirap, att kunna göra det oväntade med minuterna kvar på klockan.. Får väl komma ihåg det är 6-7 lag efter oss i serien med som är minst lika kass. Sen kan man ju diskutera hur långht de skulle gå i ett play off, antagligen undanstökade ganska fort.

Men jag tror inte heller på något SHL de närmaste åren. Inser vilken svårighet det är att försöka bygga en stomme av spelare som både ska stanna och lira bra, samtidigt som SHL öppnar börsen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Björklöven 14/2
Mydar: Frågan är om inte ekonomiska resurser är det som kan ta ett lag till SHL i framtiden. Spåret med att bygga med spelare från juniorleden och värva unga talanger är otroligt sårbart och SHL kommer i allt större utsträckning att plocka guldkornen.
Att bygga långsiktigt kommer att bli otroligt svårt då spelarna inte får vara för bra. Det gäller att ha en stark organisation som är redo att hugga när chansen kommer.
Det gäller att vara ett topplag och kanske förstärka i februari när man har läge att hamna på en direktkvalsplats.

Se på Timrå, detta kan vara deras chans sen kanske de hamnar som nr 7 nästa år då de återigen kommer att tappa russinen i kakan.
Modo ligger givetvis bra till på sikt med det intresse som finns i bygden både när det gäller publik och företag som är villiga att hjälpa till.
Jag tror att om Modo ligger säg, topp fyra den här tiden på en säsong så kommer uppslutningen att bli fenomenal och alla möjligheter att mobilisera finns.
Kommentera