1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481423 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1872543

Sv: Modo vs Troja-Ljungby 17/2
Bragd-Birger: om du läser tidningar osv så inser du att man skriver inför säsongen ett antal kvalificerade gissningar. Man bedömer truppens styrka. Dvs, den undividuella skickligheten spelare för spelare. Jag vet att en trupp också består av ett team tränare och annat runtomkring, men det är inte vad man brukar mena.

Vad jag menar är att spelare för spelare är inte Timrå i topp. Det enklaste exemplet är Leksand som spelare för spelare har högre individuell skicklighet. Det är också därför det laget kostar mycket mer pengar i form av löner och vad det skulle kosta att införskaffa motsvarande spelare.

Hur kan det vara så kopiöst jobbigt att höra detta? Tror du att jag är annorlunda som anser att Leksand har på papperet en bättre trupp? Är alltså det fog för att bli så djupt sårad?

Nu vet väl alla här att endast en spelartrupps högstanivå är inte det enda som spelar roll. Ja, tydligen alla utom timråsupportrar. Man behöver tränare, man kan ha psykologer. Spelare presterar bättre eller sämre i olika omgivning, i olika spelsystem, med olika förtroende osv. Ja, så resonerar i alla fall jag. Just i år har Timrå lyckats väldigt bra, njut av det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo vs Troja-Ljungby 17/2
J F K: 'kopiöst jobbigt'...haha. Nä, du får tycka vad du vill. Likväl som du får stå ut med att jag påpekar det jag uppfattar vara dumheter.

Så, om jag förstår ditt resonemang rätt är alltså 'en bra trupp' enbart en summering av spelarnas individuella skicklighet? Eh, ok. Då förstår jag varför du a) har väldigt svårt att bedöma modos och andra lags slagstyrka, och b) varför du ofta är så förbannad och frustrerad när hockeysäsongen är igång och resultaten blir sådär oförutsägbara och konstiga.
Kommentera

Sv: Modo vs Troja-Ljungby 17/2
J F K: Fel, leksand har många spelare som varit bra tidigare men denna säsong har det visat sig att Timrås spelare varit bättre. Bara för att ”experterna” tror någonting så behöver det ju inte bli så.
Kommentera