1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478733 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1890813

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Lite off topic men jag tror att Freddan har en så otroligt stor del i det att Timrå gick upp. Med underläge 3-1 i matcher så sa han inför varje möte och intervjuv att han hela tiden sa åt sina spelare att njuta av detta, han liksom tog bort all press på spelarna och trots att man var fullständigt utspelade långa stunder under sista matchen så såg timråspelarna aldrig nervösa ut och pressen flyttades över på KHK.

Jag är tämligen övertygad om att hade Modo spelat med samma ”presslöshet” eller hur man nu ska formulera sig så hade man slutat i toppen av serien, om det räckt hela vägen är tveksamt dock men kvalspel är helt garanterat.

Ledarna måste få bort pressen på spelarna, måste då dom att våga lita på sig själv och tro på det dom gör, Timrå är långt ifrån det bästa laget som gått upp från allsvenskan och Karlskrona tycker jag ändå inte var tex lika usla som leksand förra säsongen så kan man ”skola” sin trupp väl och skapa en gemenskap där alla jobbar för varandra så kan man rubba drakarna i kvalet.

Modo har en lång väg att vandra, igår skrev jag kanske något i affekt men jag har svårt att se hur man ska kunna ta steget upp när allt man gjort senaste 7-8 åren varit allt annat än just det som hade behövts för att göra den resan som Timrå lyckades med.
Juniorerna måste leverera, nyförvärven måste leverera och stommen i laget måste leda truppen, med en bra fys i sommar, skolning av uppkommande juniorer och många långa kvällar i träningsanläggningar för att individuellt jobba på sina svagheter så kan Modo bli att räkna med i allsvenskan nästa säsong.

Men..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Som jag var inne på i ett tidigare inlägg så tror jag att man jobbat på rätt sätt ca 2 år nu (sedan AJ) men att man ännu inte börjat se effekterna.
I en intervju med AJ(av Madhawk) är han inne på just det, otåligheten som fanns i klubben och att det man då jobbade med att skola in unga spelare och bygga en ny, ung stomme skulle ge resultat om 2-3 år framåt.
Särkijärvi var inne på samma sak, att man befinner sig mitt i en process och att det viktiga är att man fortsätter tålmodigt med jobbet.
Fjolåret var sämre än förväntat, trots bra statistik i PP, få insläppta mål och många övertidssegrar bl.a.
Jag TROR det börjar lossna, tamejfan..

En annan sak jag tänkt på är att Sundlöv känns väldigt positiv, betydligt piggare i år i jämförelse med ifjol.
Tror han ser att man kan ha något roligt på gång, att han ser potentialen.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Kul för KHK att stå med en stor arena som inte ens gick att fylla i SHL. Ingen ville väl bygga ut, men då pamparna i SHL bryr sig om paragrafer istället för sunt förnuft så har man försatt KHK i en ännu jobbigare situation.

Tack och lov tror jag att SHL måste förhandla om sitt avtal mot hockeyförbundet om några år.

Dessutom är det helt fantastiskt med det nya upplägget för allsvenskan där man inte får låna/ta emot så många spelare från SHL som tidigare. På sikt innebär det att det inte blir lika attraktivt att gå till ett SHL-lag som junior. Kanske kan det också höja nivån något på lagens juniorlag. Man kan inte bara skicka ut en massa till allsvenska lag, utan på sikt kan det höja kvaliteten på ligorna.
Kommentera