1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479930 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1894789

Sv: Silly season
Modo drömmer om Tobias Enström, står det i Allehanda idag, resten kan jag inte läsa..låst artikel
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
hanzon:
Jag är förmodligen en av Sedinarnas största fans, de trollband mig som små med sitt unika spel. Deras uppvisningar i tex MoDo-cupen är ett sådant där hockeyminne man aldrig glömmer. Det är skickliga killar som tagit vara på sin talang och varit goda föredömmen i alla lägen.

Men jag är också enormt orolig för att Sedinarna inte riktigt förstår vilken hemsk sits hockeyfansen i Nolaskogs sitter i. Killarna har varit borta från Sverige i arton år och under tiden har klimatet runt hockeyn ändrats radikalt:

- Arenabyggen
- Importspelare
- TV-avtal
- På väg mot en stängd liga
- Husum fabriken är finsk, Hägglunds blev BAE och kommunen bränner Etanol.
- Modo har inte längre två hallar bredvid varandra (enligt mig en förutsättning för drag runt en stor verksamhet)
- Nästan inga gamla modo-iter är numera aktiva i föreningen.
- Barnen har två lägen runt hockey, elitsatsning eller tv-spel. Det är skiktet därimellan som blir betalande supportrar.
- Spelarna i ett hockey-gymnasium kräver lön för att bli utbildade.
- Juniorer rör på sig allt tidigare.

Nedan är lite utdrag om hur de istället resonerar:

-------------------------------------------------------------------------------------------------

- Jag hoppas att något gott kommer fram av detta, kanske bra att ta ett steg tillbaka och börja om.

- Kanske lika bra att få börja om, bygga från grunden i stället för att varje år "fuska" för att få till nåt, säger Henrik Sedin till SportExpressen sedan laget i hans hjärta ramlat ur SHL.

– Att trappa ner i Modo känns inte aktuellt. Tycker vi att vi är tillräckligt bra för att fortsätta spela ett år till blir det härborta, säger Henrik Sedin till Expressen.

– Man har fått något att bygga vidare på nu och jag hoppas att talangerna stannar i Modo för att komma upp i A-laget, som vi gjorde.

På frågan om vad som måste göras nu i Öviksklubben, svarar Danne:
- Jag tror att kontinuitet är viktigt. Det går inte att byta tränare och general manager varje år. Låt dem jobba vidare på det man startat.
Henrik Sedin:
- På något sätt måste man få juniorer att stanna i Modo och inte försvinna till SHL.
Krävs det en storstädning nu?
- Nej, jag tror ändå att man måste försöka behålla Micke Sundlöv och förhoppningsvis Hans Särkijärvi. Lite kontinuitet behövs, säger Henke.
------------------------------------------------------------------------------------------------

I skenet av den förändring som skett tycker jag deras åsikter är naiva. Enbart kontinuitet och juniorsatsning tar inte upp lag i SHL längre. De krävs enskilda individers briljans och lojalitet, tex Jeremy Colliton, Per-Olof Ejendal, Nubben och Jonathan Dahlen.

Jag är också rädd för att de dissar MoDo som någon slags lojalitetshandling mot Vancouver Canucks ( www.theplayerstribune.com/en-us/articles/daniel-and-henrik-sedin-dear-vancouver )

Jag har skrivit det förrut, en MoDo-comeback från Sedinarna är förmodligen det enda som ger MoDo en rejäl chans att gå upp. Tycker det är snudd på egoistiskt av dem att inte ens överväga en comeback. En hockeykultur håller på att dö ut, medans de ligger på sofflocket.

Det kanske är hårt skrivet att kalla idolerna för naiva och egoistiska, jag har ju ingen insikt i hur skadade de är, eller om de verkligen har försummat sin familj. Det kanske verkligen behöver betala tillbaka med år av kvalitetstid, men jag skulle tippa att de varit med familjen lika mycket som gemeneman har.

Därför hoppas jag verkligen att de tänker om, och att de gör sin plikt, ta ett snack med Tobias Enström och Tobias Viklund. Tänk:

"With great power comes great responsibility".

Jag hoppas att Sedinarna nästa säsong åtminstone kör ett liknande upplägg som Brashear hade. Jag misstänker att de har Jagrs fysik, så säsongen efter skriver de på ett riktigt kontrakt och spelar upp MoDo med dunder och brak. Det kommer vara ett av svensk hockeys största ögonblick, och de kommer för alltid bli ihågkommna som killarna som räddade världens häftigaste hockeybyggd.
Kommentera

Sv: Silly season
hanzon: Kalle Bodén tvkear inte att skarva lite för att sälja in sina spelare uppenbarligen.
"Hur resonerar Tobias kring sin framtid?
– Det har vi inte riktigt diskuterat än. Men Tobias är väldigt etablerad i NHL, han är en toppback i ett topplag och han spelar mellan 20 till 24 minuter per match."

17minuter snittade Enström i år. Det är på plats 6 av Winnipegs backar det.
I slutspelet nu har han spelat 0 matcher...
Vilket är fruktansvärt tråkigt då jag kan tänka mig att han är sjukt taggad på spela slutspel efter alla år i Atlanta.
Kommentera