1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480158 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1894913

Sv: Silly season
Nucky: Avundsjukan på Växjö är monumental. För min egen del ser jag hellre riktigt bra hockey än ett gäng järnspetshandleder med noll spelbegåvning vars enda merit är att dom är grannens grabb.

Talesättet " Its not the name on the back of the jersey its the crest on the chest that makes me a fan" borde få mer genomslag här i Sverige.

Faktum är att hur mycket Modofansen och Skellefteåfansen gnäller på köpelag och plastlag så är Växjös arena full då dom spelar medan både Fjällräven och Skelleftekraft arena gapar tomma och så har det sett ut ett tag nu.

Saker och ting förändras.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Sawchuk: Nu var ju poängen att kvalserien är värd att behålla pga dess dramatik, som tex i år överskuggar finalen med råge. Att Växjö är ett plastlag var ett sidospår.

Att SHL gör vad som gynnar dom kortsiktigt, och strävar efter en stängd liga har jag viss förståelse för men de borde ändå själva inse att det inte är bra för svensk hockey, och att man dödar klubbarna på gräsrotsnivå. Eftersom man gör annorlunda i staterna är jag övertygad om att du inte håller med, men må så vara.
Allt är inte guld och gröna skogar i Trump-land, även om du verkar tro det.

Vilka är det i Modo som fått sin plats i laget för att de är grannens grabb? Tom Hedberg? Oscar Hedman?
Grannens grabb uttrycket må vara lite löjligt och knappast något som någon någonsin tagit på allvar förutom du då som repeterar det såfort du får möjlighet.
Ditt talesätt "It's not the name on the back.." är mest en självklarhet, och knappast nåt mer än en slogan från nån obskyr Hollywoodrulle som vill locka kids med balla oneliners.

Faktum är ju att Modo efter 10-11 års kräftgång fortfarande har 3600 pers/snitt på matcherna medan Växjö efter sin senaste monstersäsong har 5200 vilket är ett förvånande litet glapp.
Kommentera

Sv: Silly season
Sawchuk:

Kan inte annat är att instämma och ge ett gilla.

Växjö spelar just nu en hockey som inget annat lag kommer i närheten av, har ett komplett lag som klarar alla delar i spelet. Riktigt kul att kolla på och dom toppas med en Elias som är värd hela biljettpriset.

Personligen skiter jag i köpelag hit och dit, alla lag köper spelare, så att prata om detta i SHL blir bara löjligt.

Faktum är att dom fyller sin arena (Skellefte kraft var inte ens fullsatt igår) och drar in de intäkter dom kan, sedan att Växjö inte har fans runt om i Sverige som köper lika många abonnemang som andra klubbar skiter dom nog i, dom får sina 46 milljoner per år ändå.
Kommentera

Sv: Silly season
Sawchuk: Oavsett vad just du tycker är det givetvis inte alls bra för svensk hockey. Tittarsiffror, mediaintresse, sponsorers exponering och så vidare påverkas väldigt negativt av att Växjö är i final. Det får vara hur orättvist som helst, men en final mellan FBK och Djurgården hade varit förbannat mycket bättre för hockeyn i Sverige.
Kommentera