1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480085 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1895151

Sv: Silly season
Sawchuk:

Intressant! Är det tron att ta fram nya Sedins, Forsberg, Näslund som gör att man tror att detta är rätt väg att gå?

Håller med dig, rekryteringen till juniorlagen borde vara mer omfattande och kolla på karaktärerna, roller som saknas i lagen, vilken roll man kan ta som senior osv och inte bara gå på skills och snabbhet och vilka som dominerar i tv-pucken och sätta ihop ett skickligt lag.

Målet med juniorlagen måste vara att försörja A-laget med spelare inte att främst försöka skapa nya Sedins, Näslund eller Forsbergs, får man spelare som är så bra att dom kan gå till NHL så är det en bonus, men att förse A-laget med spelare som redan varit 3-4 år i föreningen borde vara prioritet 1. Lyckas man med detta kommer man få guldkorn och jackpott då och då också.

Tror du att lånereglerna kan ändra spelkartan lite så att HG utanför SHL också kan vara attraktiva om man erbjuder en bra utbildning och möjlighet till seniorspel en nivå ner. Går man till en SHL klubb och inte är tillräckligt bra så är ju risken att man endast får spela J20 hockey ifall HA klubbarna fyllt sin kvot, samt att div1 spel är nog inte det man önskar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Rytter:
Angående juniorhockeyn i MoDo. Jag anser att J18 och J20 är för lika varandra. Kan tänka mig att intaget till hockeygym har varit ganska bra, J18 har trots allt varit i fyra finaler de senaste sex åren. Dessutom har vi en tredjeplats och en kvartsfinal under denna period. Men spetsen i slutspelen har varit med spelare från J20. Vi får liksom inget steg för killarna att ta mellan J18 och A-laget.

Traditionellt ska MoDo ha så sjukt unga juniorlag, men nu när vi är i Allsvenskan skulle jag istället vilja att J20 blev ett mer äldre och råbarkat lag. Att det blir tuffare att slå sig in i J20. Jag är inspirerad av Sawchuks kommentar nedan men har nog tänkt på det tidigare också. Jag vill jag se att J20 har många sistaårsjuniorer där karaktär är viktigare en talang. Vilja är viktigare än lön. Låt också J20 samarbeta närmare med ÖHK.

Tycker värvningen av Christoffer Bengtsson var intressant. Han kom som A-junior till klubben. Fler spelare har kommit efter intaget till hockeygym, tex Linus Ullmark, Gustav Possler och Oscar Pettersson. Gör mer såna "korrigeringar" på vägen.

Det jag menar, samla gärna ihop talangerna, men låt dem få kriga för att få stanna kvar.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: Jag tror att dom (juniorerna) ses som en inkomstkälla också. Man vill ha spelare som har chansen att skriva NHL kontrakt, och därmed dra in pengar till klubben.
Kommentera