1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478921 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1895120

Sv: Silly season
Idbyn: På Juniorsidan tycker jag man är helt fel ute, förstå mig rätt. Alla som kommer in på Modos hockeygym är duktiga hockeyspelare för sin ålder men min personliga åsikt är att alla spelare de senaste åren är stöpta i exakt samma mall.

Alla är ungefär lika långa, lika snabba, lika starka, lika tunga. Alla är ok med puck och har fina grundskills, det ser snyggt ut då dom åker runt koner. Alla har haft en ganska fin resa fram till hockeygym, stjärnor i sina lag, legat långt fram i skytteligor på småcuper och har fått vara lite småpåvar.

Att Modo kan plocka in sådana spelare ger såklart framgångar på juniorsidan men hur många kommer att vara beredda att göra det där extra för att ta sig hela vägen?

Jag tycker Modo har gjort det lätt för sig.

Jag vet att fler och fler klubbar tittar efter andra värden numera och skiter i om killen dom tar in spelat i ett U16 eller U17 landslag, klubbarna vill se bortom detta.

Personligheter, vem har åkt 10 mil tur och retur till träningarna hela uppväxten och tycker fortfarande hockey är det roligaste som finns, vilka klarar sig på högsta nivå trots att dom är sena i puberteten eller små. Vilka lever på speluppfattning och vilka lever på tidig fysisk och koordinatisk utveckling, vilka behöver mamma och pappa för att driva sin dröm, vilka är beredda att offra allt, vilka bryr sig mer om sina lagkamrater än sig själva. Vem är bäst när det gäller, vem är elakast, vem kan krypa under skinnet på motståndare, det finns tusen frågor att ställa.

I dessa frågor man hittar man framtidens seniorspelare.

Många av våra gamla "stjärnor" skulle idag aldrig kommit in på Modos Hockeygymnasium, dom skulle inte passat i mallen.

Som sagt det är lätt att plocka i hop ett bra J18 lag från ett gäng femtonåringar men det är ohyggligt svårt att plocka ihop ett bra seniorlag från ett gäng femtonåringar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Sawchuk:

Intressant! Är det tron att ta fram nya Sedins, Forsberg, Näslund som gör att man tror att detta är rätt väg att gå?

Håller med dig, rekryteringen till juniorlagen borde vara mer omfattande och kolla på karaktärerna, roller som saknas i lagen, vilken roll man kan ta som senior osv och inte bara gå på skills och snabbhet och vilka som dominerar i tv-pucken och sätta ihop ett skickligt lag.

Målet med juniorlagen måste vara att försörja A-laget med spelare inte att främst försöka skapa nya Sedins, Näslund eller Forsbergs, får man spelare som är så bra att dom kan gå till NHL så är det en bonus, men att förse A-laget med spelare som redan varit 3-4 år i föreningen borde vara prioritet 1. Lyckas man med detta kommer man få guldkorn och jackpott då och då också.

Tror du att lånereglerna kan ändra spelkartan lite så att HG utanför SHL också kan vara attraktiva om man erbjuder en bra utbildning och möjlighet till seniorspel en nivå ner. Går man till en SHL klubb och inte är tillräckligt bra så är ju risken att man endast får spela J20 hockey ifall HA klubbarna fyllt sin kvot, samt att div1 spel är nog inte det man önskar.
Kommentera

Sv: Silly season
Sawchuk: Håller med dig. Man kan utan att vara kunnig i hockey, se att MoDo kör efter en mall där det saknas spelare som sticker ut i teknik, snabbhet, tuffhet etc. Minns matchen i Kempis då man släppte fram Anders Söderberg för första gången. Publiken skrek. Det var underhållning varje gång. Klubben hade råd med det. Han blev en riktigt bra spelare som vi borde ha behållit fler säsonger till.
Kommentera

Sv: Silly season
Sawchuk: Intressant läsning, visste att du satt på en hel del😁. Det känns som att dagens MODO (senior) saknar spelare med karaktär, nu är det ju många utifrån men tror du kravbilden skiljer mot andra klubbar, att det är lite bekvämare, mysigare i Modo?
Känner du att det hänt nåt inom Modo eller kör dom på i samma hjulspår? Man försöker tänka positivt, att nån gång måste det ju komma in nån vettig människa som vänder detta sjunkande skepp men det är svårt. Vad ser du som det viktigaste dom måste göra med föreningen, för att ens kunna ha en chans att inom inte allt för många år kunna ta sig tillbaka där dom hör hemma?
Kommentera