1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478766 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1895110

Sv: Silly season
Sawchuk: Man blir lite nyfiken hur du ser på MODO idag, kan du se minsta ljusglimt i hur dom jobbar inom MODO idag. Du verkar sitta med info som vore intressant att höra. Hur ser du på juniorerna som vi har idag?. För dom är ju framgångsrika på Junior nivå men steget till senior verkar större än hos andra klubbar. Är också fruktansvärt less på alla inkompetenta människor som styrt klubben dom senaste åren. Men känner en positivare bris med Sundlöv och Björn,,, Kan ha fel men det känns som att dom hittat nåt där även fast det kommer ta tid.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Idbyn: På Juniorsidan tycker jag man är helt fel ute, förstå mig rätt. Alla som kommer in på Modos hockeygym är duktiga hockeyspelare för sin ålder men min personliga åsikt är att alla spelare de senaste åren är stöpta i exakt samma mall.

Alla är ungefär lika långa, lika snabba, lika starka, lika tunga. Alla är ok med puck och har fina grundskills, det ser snyggt ut då dom åker runt koner. Alla har haft en ganska fin resa fram till hockeygym, stjärnor i sina lag, legat långt fram i skytteligor på småcuper och har fått vara lite småpåvar.

Att Modo kan plocka in sådana spelare ger såklart framgångar på juniorsidan men hur många kommer att vara beredda att göra det där extra för att ta sig hela vägen?

Jag tycker Modo har gjort det lätt för sig.

Jag vet att fler och fler klubbar tittar efter andra värden numera och skiter i om killen dom tar in spelat i ett U16 eller U17 landslag, klubbarna vill se bortom detta.

Personligheter, vem har åkt 10 mil tur och retur till träningarna hela uppväxten och tycker fortfarande hockey är det roligaste som finns, vilka klarar sig på högsta nivå trots att dom är sena i puberteten eller små. Vilka lever på speluppfattning och vilka lever på tidig fysisk och koordinatisk utveckling, vilka behöver mamma och pappa för att driva sin dröm, vilka är beredda att offra allt, vilka bryr sig mer om sina lagkamrater än sig själva. Vem är bäst när det gäller, vem är elakast, vem kan krypa under skinnet på motståndare, det finns tusen frågor att ställa.

I dessa frågor man hittar man framtidens seniorspelare.

Många av våra gamla "stjärnor" skulle idag aldrig kommit in på Modos Hockeygymnasium, dom skulle inte passat i mallen.

Som sagt det är lätt att plocka i hop ett bra J18 lag från ett gäng femtonåringar men det är ohyggligt svårt att plocka ihop ett bra seniorlag från ett gäng femtonåringar.
Kommentera