1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

296057 inlägg · 3792 ämnen

Inlägg #1901846

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Hur många sådana har han gjort mellan den där och domslutet nu? Dvs, det bevisar inget med tanke på att han inte gjort flera efter avstängningen med böter.

Domen kommer inte påverka någonting i en matchsituation. Dessutom tar det år innan man får en dom, så det blir i mina ögon bara patetiskt. bättre anpassa straffen via disciplinnämnden där beslutet kommer omedelbart och verkligen drabbar den skyldige spelaren relativt omedelbart.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Möjligen bevisar det att han slutat med denna typ av påhopp;), men det är egentligen inte min poäng. Iom att de flesta säkert kunnat räkna ut var jag står i frågan så skall försöka tillföra något nytt.

Håller man på med hockey så är det lite av ”ger man sig in i leken så får man...” man skulle kunna säga att det finns inbördes samtycke till viss fysisk kontakt mellan två utövare. Så att väcka åtal för en tackling som tar fel blir svårt, då båda parter är medvetna om riskerna och tacklingar är en del av sporten.

Samtidigt måste det även finnas gränser för vad som för göras på hockeyplan utan att samhällets lagar tillämpas. Om vi säger att en spelare ligger ner och en annan spelare trampar med skridskoskenan på den liggande spelarens huvud så är det något han bör få stå till svara för även utanför planen, iaf tycker jag det. Att spelarna är fulla av adrenalin kan inte rättfärdiga våldshandlingar mot andra personer. Sen går det alltid att diskutera var gränsen för att samhällets rättsväsende skall ingripa går.

Att det tar tid att få en dom beror på att en saker och ting måste få ha sin normala gång via förundersökning/åtal, vilket är nog så jobbigt för de som utsätt för brott men samtidigt måste vi ändå upprätthålla någon form av rättssäkerhet. Inget system är perfekt men ser inte så många som är bättre än det vi förtillfället får dras med.

Är inte ute en debatt utan vill bara redogöra för hur jag ser på det. Ser gärna att någon som tycker annat utvecklar sina tankar.
+2
Kommentera