1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474670 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1901849

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Möjligen bevisar det att han slutat med denna typ av påhopp;), men det är egentligen inte min poäng. Iom att de flesta säkert kunnat räkna ut var jag står i frågan så skall försöka tillföra något nytt.

Håller man på med hockey så är det lite av ”ger man sig in i leken så får man...” man skulle kunna säga att det finns inbördes samtycke till viss fysisk kontakt mellan två utövare. Så att väcka åtal för en tackling som tar fel blir svårt, då båda parter är medvetna om riskerna och tacklingar är en del av sporten.

Samtidigt måste det även finnas gränser för vad som för göras på hockeyplan utan att samhällets lagar tillämpas. Om vi säger att en spelare ligger ner och en annan spelare trampar med skridskoskenan på den liggande spelarens huvud så är det något han bör få stå till svara för även utanför planen, iaf tycker jag det. Att spelarna är fulla av adrenalin kan inte rättfärdiga våldshandlingar mot andra personer. Sen går det alltid att diskutera var gränsen för att samhällets rättsväsende skall ingripa går.

Att det tar tid att få en dom beror på att en saker och ting måste få ha sin normala gång via förundersökning/åtal, vilket är nog så jobbigt för de som utsätt för brott men samtidigt måste vi ändå upprätthålla någon form av rättssäkerhet. Inget system är perfekt men ser inte så många som är bättre än det vi förtillfället får dras med.

Är inte ute en debatt utan vill bara redogöra för hur jag ser på det. Ser gärna att någon som tycker annat utvecklar sina tankar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Då ska det vara en mycket mer extrem situation än det där tycker jag. skaderisken är betydligt mindre på den där crosscheckingen än minst 20 tacklingar (mot huvudet) som sker på en säsong. Crosscheckingen är oerhört ful och utanför spelet, men Ska vi då ha minst 20 pågående rättsprocesser varje år? Kanske femtio anmälningar till rättsväsendet? Vad är nästa grej? Förtal? Ofredande?

Dessutom döms det som sagt ibland år efter det inträffade så straffet (som i det här fallet knappt är ett straff) kommer oerhört sent.

Rätten saknar dessutom förmodligen ens kompetens att bedöma vad som är farligt och vart gränsen borde gå på en idrottsplan.

Jag tycker därmed att det är kopiöst mycket bättre att den disciplinnämnd som verkligen är kompetent (framförallt jämfört med slumpmässig domare och nämndemän) gör en bedömning som är rimligt sett till andra incidenter omedelbart. Dessutom i kombination med pengar och en bestraffning som drabbar klubben, vilket skapar press på spelaren att inte göra om det där.

Jag tycker också att det i samhället finns förbannat mycket viktigare saker att lägga pengar på än flera miljoner till den här typen av saker.
Kommentera