1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1901855

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Då ska det vara en mycket mer extrem situation än det där tycker jag. skaderisken är betydligt mindre på den där crosscheckingen än minst 20 tacklingar (mot huvudet) som sker på en säsong. Crosscheckingen är oerhört ful och utanför spelet, men Ska vi då ha minst 20 pågående rättsprocesser varje år? Kanske femtio anmälningar till rättsväsendet? Vad är nästa grej? Förtal? Ofredande?

Dessutom döms det som sagt ibland år efter det inträffade så straffet (som i det här fallet knappt är ett straff) kommer oerhört sent.

Rätten saknar dessutom förmodligen ens kompetens att bedöma vad som är farligt och vart gränsen borde gå på en idrottsplan.

Jag tycker därmed att det är kopiöst mycket bättre att den disciplinnämnd som verkligen är kompetent (framförallt jämfört med slumpmässig domare och nämndemän) gör en bedömning som är rimligt sett till andra incidenter omedelbart. Dessutom i kombination med pengar och en bestraffning som drabbar klubben, vilket skapar press på spelaren att inte göra om det där.

Jag tycker också att det i samhället finns förbannat mycket viktigare saker att lägga pengar på än flera miljoner till den här typen av saker.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Säg vad man vill om att det gått till domstol.

Fast samtidigt behöver man inte vara utbildad läkare för att förstå att en crosschecking bakifrån mot nacken är farligt, hals och nacke är mycket ömtåligare än folk tror.

Hals och nacke är 2 områden som är oskyddade och väldigt utsatta där även lindrigt våld kan göra stor skada.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Fast tacklingar ingår i spelet. Att det blir fel ibland ingår lite i "Är man med i leken" (rätt svårt att bevisa medvetenheten i alla huvudtacklingar)
En crosschecking i nacken, eller basebollsving med klubban i huvud/rygg/valfritt ingår aldrig i spelet.
Det är inget man ska acceptera att det händer för att det är en del av spelet. Det är ett rent överfall. Helt i klass med överfall på typ krogen.

"Ska vi ha 20 pågående rättsfall per år för detta"
Ja eller så lär sig helt enkelt spelarna att ge fan i att attackera i rena överfallssyften.

Enklaste sättet att sänka antalet gängkriminella i fängelset vore ju annars helt enkelt att inte åtala dom.
Kommentera