1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479930 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1901934

Sv: Apropå ingenting...
Golden boy :

Faktum är att det handlar om ekonomi. Är det jämställdhet att subventionerna utövandet för en viss grupp? Kan man kräva exakt samma förutsättningar som ett lag som genererar intäkt och täcker sina egna kostnader?

Damhockeyn måste stå på egna ben i framtiden, man kan göra punktinsatser för att ge det en boost för att få igång intresse/verksamhet mm. Men vi någon tidpunkt måste damlagen hitta sina åskådare och locka sin publik och skapa sina intäkter för att täcka kostnaderna. Precis som i vilket företag som helst

Enda sättet är att de som är intresserade köper årskort och går på matcherna. Att låta herrlaget stå för stor del av kostnaden funkar ingen längre tid, om herrlaget dessutom går dåligt finns alltid risken att damlaget läggs ner då dom inte har egna ben att stå på.

Hockey är underhållning och om man som betalande åskådare finner damhockey ointressant så står det en fritt att lägga pengarna på nått annat, detta måste man kunna göra och motivera varför utan att få kastat i ansiktet att man inte bryr sig om jämställdhet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Fast om om vi ser till Modo så kostar nog herrlaget mer än damlaget.
Det som gör att herrlaget överlever är att de får fler skattemiljoner från kommunen och det kan ju ifrågasättas å det grövsta varför herrarna skall få mer skattepengar än damerna (om vi strikt ser till A-laget i alla fall).
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Jag tycker att oldboyshockeyn ska få samma förutsättningar också.
Kommentera