1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479896 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1901952

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Fast om om vi ser till Modo så kostar nog herrlaget mer än damlaget.
Det som gör att herrlaget överlever är att de får fler skattemiljoner från kommunen och det kan ju ifrågasättas å det grövsta varför herrarna skall få mer skattepengar än damerna (om vi strikt ser till A-laget i alla fall).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Axle San:

Vågad gissning av dig att herrlaget kostar mer. Pengarna som kommunen skickar in går ju till viss del till damerna redan. Utan detta bidrag skulle nog modo vara tvungen att lägga ner damlaget för att kunna behålla sitt herrlag och utan herrlag inget damlag.

Hoppas du köpt ett årskort ifall damhockey står dig varmt om hjärtat. Det är enda sättet att få långsiktighet. Att skicka in pengar i en verksamhet som inte står på egna ben är konstgjordandning.

Personligen ser jag betydligt viktigare jämlikhetsfrågor än att subventionerna utövandet av en hobby. Att hålla på med underhållning är ganska enkelt, vill betalande åskådare se det du utför så tjänar du troligen bra, är det få eller ingen som vill se det du gör och du tycker inte att du får tilltäcklig ersättning eller tillräckliga förutsättningar så bör man nog fundera på att göra något annat istället för sin egen skull.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Axle San: Tror du att herrlaget kanske genererar mer skatteintäkter?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Axle San: Så är det ju definitivt, men sen måste man se det ur ett annat perspektiv och det är vad Modos varumärke bidrar med i indirekta och direkta inkomster till kommunen och vad i varumärket som gör det så starkt, där får man nog erkänna att herrarna är dragplåstret, men jag skulle gärna önska och jag har sagt det förr att klubbar som har en damverksamhet skall få mer pengar av alla dessa miljoner som delas ut från förbundet och diverse TV avtal, det skulle göra att fler klubbar skulle satsa på damhockey och intresset och kvaliten skulle garanterat öka rejält, sen som Rytter skrev så måste damhockeyn lära sig att stå på egna ben etc i framtiden om den ska kunna leva och utvecklad ytterligare.

Ang tidigare inlägg om jämställdheten till ”loverboy” så är det ju samma lika nedåt i herrarnas seriesystem som det är mellan dam och herrhockey, allsvenskan får mindre pengar i tv avtal eftersom ligan inte är lika bra och därmed inte lika attraktiv, div1 ytterligare ett steg nedåt osv osv så det har definitivt inget med jämställdhet att göra, det är företagsekonomi grundkurs 1
Kommentera