1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

324515 inlägg · 3867 ämnen

Inlägg #1914981

Sv: Vita Hästen - Modo 2018-10-17
Gavelo: Tack för ett låångt och bra skrivet inlägg(även om du , som många andra, alltid drar in ungdomssatsningen mm, när man påstår att något inte fungerar). Om jag kokar ner det till det jag tycker är problemet, så anser jag att många spelare gör fel värderingar om när man ska
vara konstruktiv i egen zon och när man kanske ska spela enkelt. Detta har väl inte så mycket med spelidé att göra , utan blick för spelet. Lukas Wernblom är briljant i detta fall, han verkar veta när man lyfter ut pucken eller när man kan passa in framför målet.

Om man inte får klaga på något så är allt bra. Då blir man bekväm. Jag anser att MoDo är med o slåss om SHL-plats i vår, men för den skull tycker jag vi måste värdera spelet i egen zon bättre. Leder man med ett mål och har full puck-kontroll i egen zon med 5 sekunder kvar, så försöker man inte göra mål utan lyfter ut den i mittzon.
+5
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vita Hästen - Modo 2018-10-17
puffe: Värderingar är något man måste lära sig och träna på, det är ofta något som kommer med erfarenhet och många av våra spelare är under utveckling och då får man räkna med att det blir fel, extra mycket får vi räkna med sådant eftersom vi är en i en liga där utveckling av spelare är en större del av ligan än i shl där fler färdiga produkter spelar.
Man får absolut klaga eller vara kritisk även om laget går bra, men då måste kritiken vara konstruktiv och jag kan inte alls begripa hur kritik mot att juniorer slår indianare kan vara konstruktiv ?!
Du nämner Wernblom att han bra värderingar när man skall slå en pass eller lägga ut pucken, men samtidigt är han den junior som tar överlägset flest onödiga utv och hur bra är hans värderingar i dessa situationer?!

Jag tror detta kommer bli bra, hur bra vet jag inte men av det jag sett hittils så tror jag vi absolut kommer kunna vara med och slåss om en kvalplats till våren
+3
Kommentera

Sv: Vita Hästen - Modo 2018-10-17
puffe: Jag tror alla ställer upp på att många värderingar varit fel i egen zon. Att man spelat överkonstruktivt många gånger.

Däremot tror jag inte alls lika många är så oroliga. Ja, det är fel, men samtidigt är det en fullständigt medveten och kalkylerad risk av ledningen som på förhand visste att det skulle få dessa konsekvenser.

För att ta det ur ett annat perspektiv. Att alltid lyfta pucken ut ur zon är säkrare, men det är å andra sidan inte det minsta utvecklande. Att istället spela lite svårare utvecklar spelarna då man törs/får göra misstag. Foppa blev inte den spelare han blev genom att alltid slå icings...
+1
Kommentera