1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479856 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1914540

Sv: Vita Hästen - Modo 2018-10-17
puffe: Men lugn nu för fan, Modo ligger 2a och har klarar spelet ur egen zon riktigt jävla bra det inledande matcherna och försäsong, vill du seriöst att Modo skall gå tillbaka till spelet vi haft för oss senaste 5 åren där man kastar ut pucken i mittzon och motståndarna kan ha 3 minuter långa anfall på oss åt gången, det är ju pga av dom förlegade spelsystemen som Modo spelar i allsvenskan nu!!

Äntligen säger jag till ett nytt system där man söker pass in framför egen kasse i egen zon, Modo har nästan alltid kontroll över pucken och kan styra händelserna på isen i mycket större utsträckning än tidigare vilket just nu tagit oss upp som bästa lag i allsvenskan.
Alla vet att vi inte kommer kunna slarva för mycket till våren i ett eventuellt kval, men det är ju över 40 omgångar kvar att träna på spelsystemet innan det blir skarpt läge på riktigt så ta en chillpill och låt saken ha sin gång!

Hur negativ och ”orolig” vissa är så är vi bäst i allsvenskan hittils, vi har ett ruskigt giftigt PP, enorm bredd, en modern tränare och ett spelsystem som hittils betalat av sig bättre än någon kunnat förvänta sig, fin talangutveckling och ett enormt intresse runt Modo hockey förening igen, vad finns det att klaga på egentligen ?!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vita Hästen - Modo 2018-10-17
Gavelo: Tack för ett låångt och bra skrivet inlägg(även om du , som många andra, alltid drar in ungdomssatsningen mm, när man påstår att något inte fungerar). Om jag kokar ner det till det jag tycker är problemet, så anser jag att många spelare gör fel värderingar om när man ska
vara konstruktiv i egen zon och när man kanske ska spela enkelt. Detta har väl inte så mycket med spelidé att göra , utan blick för spelet. Lukas Wernblom är briljant i detta fall, han verkar veta när man lyfter ut pucken eller när man kan passa in framför målet.

Om man inte får klaga på något så är allt bra. Då blir man bekväm. Jag anser att MoDo är med o slåss om SHL-plats i vår, men för den skull tycker jag vi måste värdera spelet i egen zon bättre. Leder man med ett mål och har full puck-kontroll i egen zon med 5 sekunder kvar, så försöker man inte göra mål utan lyfter ut den i mittzon.
Kommentera

Sv: Vita Hästen - Modo 2018-10-17
Gavelo: Håller med, det där med att flippa in pucken framför eget mål har varit ett utsökt sätt att komma ut med pucken under kontroll och starta snabba uppspel.
Endast vid ett tillfälle har det kostat oss och det var Björkas pass till Fish, som för övrigt förtjänade extra stilpoäng.
Det var nämligen årets frispelning
Kommentera

Sv: Vita Hästen - Modo 2018-10-17
Gavelo: "Vad finns det att klaga på egentligen?!"

Möjligtvis boxplay-spelet och Hanses ojämna spel?! ;)
Kommentera