1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474549 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1917805

Sv: Almtuna - Modo
Dackells storspel i andra räckte inte: "Alltid svårt med frilägen"

Fjärde förlusten på sista fem för Modo – Almtuna bröt lång förlustsvit

Modo inledde tredje säsongen i Hockeyallsvenskan med åtta vinster och en förlust. Nu har det blivit en seger på de fem senaste matcherna som resulterat i nio mål. Modo gjorde 20 mål på de fem matcherna innan.

– Gör man inga mål så tar man inga poäng. Vi hade flera fina chanser i första perioden, säger Modocoachen Björn Hellkvist efter förlusten mot Almtuna.

– Det som är jobbigt för mig är att vår skottbild är riktigt dåligt i tredje perioden. Vi skjuter inte från områden som renderar i mål, utan vi väljer att ligga på utsidan. Vi blev lite runda och bekväma.

Har spelarna blivit för bekväma efter den fina säsongsstarten?

– Bekväm vet jag inte om det är rätt ord. Däremot möter man lag som kanske i dagsläget är mer desperata eftersom de är i akut poängbehov.

Var den här förlusten säsongens tyngsta eftersom Almtuna låg näst sist inför matchen och bara hade tagit tolv poäng på 13 matcher?

– Nej, jag tycker inga förluster är tyngre än någon annan faktiskt om jag ska vara helt ärlig. Vill vi mena allvar i år ska vi kunna slå alla lag. I dagsläget ligger vi trea i serien och snittar nästan två poäng per match. Kan man göra det hela säsongen så tror jag att man vinner serien.

Så du känner ingen oro alls efter en tung period då ni bara tagit tre av femton möjliga poäng?

– Absolut inte. Det finns ingen oro överhuvudtaget. Jag vet vad som behöver lösas och fixas till så det är lugnt.

Björn Hellkvist säger att en stor anledning till att det blivit färre mål och poäng på sistone är att man inte producerat ett enda mål i power play på de fyra senaste matcherna. Senaste målet i power play kom borta mot Vita Hästen när Jonathan Johnsson kvitterade till 1–1 i spel fem mot tre.

– Vi spelade bra i power play i första perioden mot Almtuna. Vi sköt bland annat i stolpen. Vi har haft problem i power play i tidigare matcher då vi har tagit fel typ av avslut eller inte valt att ta de avslut som vi kunnat ta.

Är det för lite folk på kassen?

– Nej, absolut inte. Jag vet inte hur det skulle hjälpa om vi har fyra man framför målet. Det är inte så man bygger ett power play, utan man får vara metodisk i stället.

Modo är tia i PP-ligan i Hockeyallsvenskan med en målprocent på 16.36 (9 mål på 55 försök).

Modo har förlorat sina tre senaste bortamatcher.

– Vill man vinna serien eller ligga i toppen då måste man vinna på bortaplan också ibland. Det är ett mönster som måste brytas. Sedan är det tufft att vinna på bortaplan. Vi har långa bussresor och det är jättejobbigt. Men det är bara att lära sig.

Modo har varit ute på en kortare roadtrip. Spelarna har fått träningsledigt under tisdagen. På fredag är det en intressant match i Fjällräven Center. Ettan AIK mot trean Modo.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Almtuna - Modo
Gavelo:
Hellkvist = Ivandrago😁😉
Kommentera