1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

300644 inlägg · 3804 ämnen

Almtuna - Modo

1918585 · » Till forumet


Sv: Almtuna - Modo
J F K:
Har för att jag läst det i någon kommentar, att Dackell ville säkerställa speltid. Det ändå som att han är vår 3:a, vilket är skönt.
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Nucky:
Det spelar en rätt trevlig hockey med.
+1
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Gavelo: De har väl Panterns gamla tränare, vilket är en annan klubb som konstant har överpresterat.
Så det är nog inte bara Kentää's förtjänst.
Sjukt imponerande oavsett.
+1
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Monno: Det kan också vara så att Dackell efter fjolåret vill spela en hel säsong i ettan med mycket matcher. Jag har för mig att ifjol var han en sväng i Leksand och fick knappt stå någonting, så det kan vara han själv som verkligen vill ha en säsong där han vet vad som gäller och får stå precis så mycket han orkar.
+1
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Robin Ztorken L: Man hade nog tagit Dackell om man inte värnat om samarbetet med Övik hockey. Man vill väll inte sätta dom i skiten. Lär bli svårare att låna nästa gång då.
Sen är det väl bättre för Dackell att spela matcher än vakta dörren 90% av säsongen.

Sen är ju inte Lundin så himla gammal ändå. Dock tillhör han ju gruppen Helin inte lyckats med än riktigt...
+1
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Nucky: Oskarshamn ser ruskigt starka ut, hur fan kan den lilla tattarklubben helt utan egna juniorer och ett A-lag ständigt byggt på nya spelare och lån?!
Man bara måste imponeras av detta Oskarshamn iaf.
+2
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
atomragnar: Även om matchen mot Almtuna var ett sällan skådat sömnpiller, kan du inte klaga på intensiteten i detta Modo.
Det är en vansinnigt stor skillnad mot t.ex ifjol, när alla kuggar i och håller sig till sina roller flyger vi faktiskt fram. Bara det är en bra anledning till att gå på matcherna, så rolig hockey man spelat i år var det många år sedan man hade möjlighet att se i Övik.

Vi ligger 3:a trots att Hanses just nu har blygsamma 90,1 i räddningsprocent och vårat powerplay är 16,36 samt boxplay på 73,9 vilket alla bör stiga med tanke på den kompetens som finns i truppen, samt det spel man visat när man spelar bra. Får dessutom väldigt många PP med oss tack vare det höga tempot och intensiteten, samt att vi ofta för spelet.
Angående Hanses tycker jag också att han alltid varit bättre ju senare på säsongen man kommit, även om fjolåret var extremt.
+1
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
atomragnar:
Fast hotar man inte i toppen om man ligger 3p efter serieledarn med 1 matcher mindre spelad? Om inte när hotar man då toppen.

Men visst tycker man att vi spelat dåligt de 5 senaste så ok. Tkr inte någon av de 5 senaste varit katastrof själv. Med risk för att bli tjatig, hoppas ni ursäktar.
+2
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Icing-Ove: Näe, röken ska komma först i januari, februari, nu är vi nertränade och ska nå vår peak i vårdagarna.
Allt enligt Mr Madhawk.

Hoppas bara vi inte slåss om att undvika nedflyttning då :-)
Man börjar ju undra, när man sett de senaste matcherna...

Två torsk mot AIK o LIF kan bli en vattendelare varthän det bär i framtiden.
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
ivandrago: Som jag ser det är det väldigt skillnad på att förlora matcher och förlora matcher.. 5 av 6 eller vad de när är med en intensitet som inte ens duger i veterankorpen indikerar ju inte direkt att vi kommer hota i toppen efter 52 matcher..
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Ryker inte längre i båset. Vill se mer Haiti än drömmar om Tahiti. Nu kommer den magiska röken. Grabbarna återfår flåset.
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Smurfen: Hade hellre sett Dackell efter några stabila insatser i bagaget för oss.
Ung hungrig och utvecklingsbar i högre grad.
Tycker han sett riktigt bra ut, i de matcher han vaktat för oss.


Fattar inte varför man inte gick all in på Dackell men ok låt Linus visa vad han går för och att han håller bra nivå.
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Monno:

Trots att vi var långt från nivån vi hade i början av serien, så var ju ändå almtuna matchen bättre än många matcher från förra året. Förra årets lag hade väl torskat den med 0-4 eller 0-5. Vi är ändå med hela vägen och vid 0-0 har vi träffar i stolpe och ribba, sedan går vi bort oss två gånger och Almtuna gör mål.

Visst vi förtjänade inte att vinna, men vi var inte så långt ifrån att stjäla 3p där nere trots att spelet gick på 70%, förra årets lag hade aldrig varit nära.

Härligt utmaning för spelarna att vända trenden mot AIK och Leksand. Sedan kommer det väl ett uppehåll så vi kan träna på och nöta detaljer, skulle vara skönt att gå in i uppehållet med segrar i ryggen istället för två förluster.
+3
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
atomragnar: Nu lär främst OIK inte direkt hålla sitt poängsnitt. Dom snittar 2,3 nu. Det är 121p i slutet det.

Svackor kommer, den stora frågan är om vi tar oss ur denna och kan vinna ett gäng igen eller om det lik liknande år fortsätter i stadig takt nedåt.
En stor skillnad som jag tycker är att vi i många matcher vi förlorat ändå spelat hyfsat bra. Tidigare känns det som att vi isf vunnit eller varit katastrofalt dåliga.
Nu var vi ju dåliga mot Almtuna iofs, men får väl hoppas det var en engångs grej...
+2
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
atomragnar:
Nu tror inte jag att tanken är att man skall förlora en del matcher, någonstans så förstår väl fans mm att inte kan vinna alla matcher heller?
+2
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Gavelo: Ja, man ska gå bra hela året. Att argumentera för att vi kommer efter nyår det är i slutet vi ska vara bra etc. är bara för att lindra lidandet och försöka behålla hoppet uppe. Det är inte realistiskt att de kommer ske en helomvändning. Lagen AIK och iko som redan är bättre kommer även dem utvecklas och fortsatt vara bättre.
+2
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
J F K: Kan ju vara en förklaring, men en riskfylld sådan, finns ju inga garantier att man lyckad hämta ikapp allt efter jul som man kastat bort.

Timrå tex lyckades ju vara starka hela säsongen och ändå formtoppa i slutet, Mora året innan likaså!

Men den som lever får se
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
ivandrago: Vad ska man tro egentligen. Förra matchen mot Almtuna var den i mina ögon klart sämsta hittills. Ingen fart alls i benen i en match vi borde vunnit lätt om vi ska aspirera på tätpositioner.

Samtidigt läser man MadHawk och plötsligt framstår det som en kalkylerad risk som Hellkvist gör med sina lag. Då man helt enkelt vet att vi kommer att ta färre poäng under en längre period för att vara som bäst när det börjar dra ihop sig. Med tanke på att Hellkvist inte verkar ha varit nämnvärt arg eller orolig över den usla insatsen, så är det faktiskt en helt rimlig förklaring.

Därmed kanske man ska sluta se matcher ett tag framöver och framförallt sluta läsa magsura inlägg här på HS från besvikna fans...
+2
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Smurfen: Skyller
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Linus Lundin klar !!!

Skulle ha hamnat i tråden Silley season istället , vi skuller på vädret !!
+2
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Gavelo: deras Viktor Öhman har tagit timeout
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Gavelo: Tänker du på han som Örebro "placerat" i Oskarshamn för resten av säsongen?
+1
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Rytter: Oskarshamn har värvat en offensiv center från Örebro.
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Bad_Brett:

Håller med, han har ju ett bra skott när han väl avlossar. Problemet är att hela enheten blir statisk och lättläst. Antingen karla/Björklund på direktskott när backen på point levererar pass eller försök till genomskärare till vänsterkanten för direktskott.

Mycket där ligger ju på spelarna på kanterna att röra sig för att få rörelse på försvarare och vrida på vår enhet, skulle gärna se karla iblans röra sig upp mot blå och mitten och enström kan flytta över mer till höger för direktskott eller tillbakaspel till karla för direktskott.

Nu blir ju enström tvingad att stanna mitt på blålinjen pga avsaknad av rörelse från övriga.

Just detta tycker jag andra lag gör bra mot oss. De vågar åka med puck för att skapa rörelse och sedan 2-3 snabba pass innan skott avlossas. Vi står ju still och letar kreativa snabba pass som ska öppna upp en hel box och det är ganska svårt och slutar oftast med att mottagaren missar eller motståndarna får en klubba i mellan.
+1
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
henkeiskogen:

Jag tycker det största problemet är att Enström alltid vill att Karlqvist ska ta avslutet, oavsett hur dålig position han är i.

Tror kanske det skulle lossna ifall Enström fick sätta en pärla i krysset. När han väl skjuter blir det ju farligt varje gång.
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Från Hörnefors: Nu vet jag inte hur sidan Ivan länkar till räknar, men täckta skott brukar räknas som skottförsök det också.

Sen, är det inte Berglund som spelar med Toby? Kanske var annat förra matchen? Missade den så.

Hedberg har en stor uppsida. Men slarvar e hel del det är svårt att förneka.
Ericsson ifjol slarvade ju lika mkt men utan uppsida... så man får väl hoppas att Tom kan städa bort sina misstag. Kanske börja avväga lite bättre.
Samtidigt vill man ju att han ska våga utmana. :-)
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Från Hörnefors:
Det är lugnt för min del och ser gärna att man skriver om det man upplever, eller rättare sagt man får skriva så mkt man vill om hur man upplever spelet och matcherna. Ville bara tillfoga lite andra synpunkter 😉.
+3
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
ivandrago: Jag hade inte kollat stats på skotten. På den där statistiken som du länkar till så ser man bara skottförsök och skott på mål. Det jag upplever som farligast och det jag upplever Hedberg gör mer än dom andra backarna är att han träffar motspelare som kommer mot honom för att blocka skott. (Det var T Ericsson expert på i fjol) det gör att det lätt blir kontring, och hade han inte spelat med Toby så hade det blivit farligare. Dom andra backarna kanske missar mål oftare, det är inte bra det häller men det blir inga farliga kontringar av det. O.b.s det är vad jag upplever ,har ingen statistik på det.
+1
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Nucky:
Gårdagens match stör mig inte så mkt, det var en match där inte så mkt fungera men man lyckas ändå vara med såpass att man förlorar på två kontringar för att man väljer att jaga seger vilket är ok i mina ögon. Den störigaste förlusten är den mot Vita Hästen då jag tycker att man ger bort bort den matchen i onödan.
+2
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Så du känner ingen oro alls efter en tung period då ni bara tagit tre av femton möjliga poäng?

– Absolut inte. Det finns ingen oro överhuvudtaget. Jag vet vad som behöver lösas och fixas till så det är lugnt.

Så länge Hellkvist är lungt är jag lugn😁
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Nucky: Det är väl på twitter, men det lades in i en artikel på allehanda/mittmedia också.
Det låter ganska troligt och skulle kunna förklara varför spelarna ser så långsamma och sega ut för närvarande.
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
hanzon: Var läser du det?
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
henkeiskogen:
Själv gillar jag Hedberg, tycker han är rätt bra. Ang skott så är den back som får igen flest skott av sina försök. Uppåt 70%, siffran kanske sjunker senare under säsongen men just nu är den rätt bra.
+1
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Mr Madhawk skriver "Känner verkligen igen mönstret. Skaffar sig en buffert, sen tränar han ner laget som satan. Går lite halvtrögt i november och december, sedan kommer trampolineffekten i januari och framåt."
+7
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Bad_Brett: samtidigt hämmar han toby relativt mycket. Toby får inte en enda sidledspass han kan skjuta på i PP. Hedberg däremot tar emot och skjuter sedan blockerade skott hela tiden. Men det kanske är meningen.
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Från Hörnefors: Tycker Hedberg är en av de som har höjt sig, relativt sett åtminstone. Tror det finns en grym potential där och jag tror att vi vinna i längden på att låta honom göra sina misstag.

Med det sagt ska han absolut inte känna att hans plats är given, utan det har varit flera matcher då han borde ha bänkats framåt slutet. Men som sagt, jag tror det blir bra i slutändan.
+1
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Från Hörnefors: Just nu så är det nog så, dock är jag helt övertygad om att både Hagelin och Johnsson kommer bli viktiga för Modo på sitt sätt och mest troligt är det spelare som lyfter när det gäller.
Övrigt om matchen igår så är det ingen tvekan om att det nog var den sämsta matchen många någonsin har sett, ÄNDÅ kunde vi mycket väl ha vunnit om dom haft lite bättre avslut, faktum är att vi skjutit så mycket skott på dom senaste förlusterna att vi nog borde ha gjort 3-4 mål i varje match vilket hade tagit oss obesegrade genom denna bortaturné mm.

Känslan är att Modo behöver förstärka oavsett, göra klart med en målvakt, försöka hitta en stjärnceneter/forward och förstärka upp backsidan med en rutinerad back av hög klass
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Smurfen:
Nej killen som knappa in somna
+3
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Från Hörnefors: 2 usla är ju bra sett till hur det var ifjol.
Sen vet jag inte vad för för mätningar du hade på Jellvert men jag tycker då han presterat över förväntan.
+3
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Känns som att gårdagens speltider enligt swehockey stämmer så där va !!
Lovrics speltid var 31.54 typ
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
J F K: Hagelin är inte i närheten av Marklund. Jellvert imponerar inte heller. JJ är ingen första center. Jag tycker att Hedberg har varit den sämsta backen förutom T Ericsson. Slarviga pass, skjuter oftast i täck och glider ofta omkring och ser nonchalant ut. Ser inte varför han är uttagen i j- landslaget. Den ända värvningen som är ok förutom Tobias Enström är Sylwander. Vi har gjort två bra matcher och har haft bra perioder i tio matcher som har räckt till sex vinster (med med stuts) och fyra förluster. I två matcher så har vi varit urusla. Hela laget måste prestera på topp för att vara kvar i toppen, för vi har inte tillräckligt med spets för att vinna när vi spelar dåligt.
Nu är det upp till Hellqvist att visa att han är den tränaren som han i början av säsongen såg ut att vara.
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
atomragnar: Hängskallarnas hängskalle :)
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
atomragnar: Så sjukt trött på den såsiga inställningen som många spelare verkar ha.
Björn säger i Allehanda att de förlorar pga att man möter ett lag som är mer desperat efter poäng, men hur fan kan man inte vara desperat efter 3 förluster på 4 senaste?

Ja, tror också Alba varit bättre än Hagelin.
+1
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
atomragnar: Nja. Bättre än de senaste - massor - av åren, men besvikelsen när man förlorar på det sättet vi gjort de två senaste är svår att komma över. Jag kan köpa att man förlorar mot ett bättre lag när man själv i alla fall gjort ett rejält försök, men nu har vi två matcher på raken helt enkelt inte tagit kampen.

Sedan tror jag att vi vinner eller får oavgjort på fredag. Vi kan helt omöjligen vika ned oss sådär på hemmaplan efter två så usla bortamatcher.
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Nucky: Håller med hagelin är verkligen inte bra.. sånt oerhört nedköp - fan tror Alba varit bra mkt bättre.

För egen del ska jag nog _försöka_ ta ett break från hockey - man orkar inte bli så emotionellt påverkad med samma visa år efter år.. Så oerhört besviken och efter nästkommande 2 matcher och förluster kommer man ju vara helt bedrövad.
+2
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Eller: Problemet med PP är också att man dragit ned tempot. I försäsongsmatcherna och i inledningen av serien var det mycket snabbare passningstempo och därmed fick man möjligheter att skjuta när målvakten var i förflyttning. Numera går allt i sirap. Visst vore skymning bra, men i början behövde vi inte det då vi löste det tack vare passningstempot. Nu när inte det fungerar så kanske vi måste börja spela enklare med skott och skymning/returer.

men, det är långt ifrån bara PP som var långsamt igår. Det var ju som hela laget satt kvar i bussen.

Ja, Dackell var bättre igår än Hanses varit sett över inledningen. Han ser rapp ut och förutom att han släpper väldigt många returer, så utstrålar han mer lugn än Hanses för närvarande. Nu tror jag att det är mer en formsvacka för Hanses, än att han kommer att vara svag resten av året, men visst blir man lite orolig när han så sällan visat upp samma spel som ifjol.
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Gavelo:
Hellkvist = Ivandrago😁😉
+4
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Dackells storspel i andra räckte inte: "Alltid svårt med frilägen"

Fjärde förlusten på sista fem för Modo – Almtuna bröt lång förlustsvit

Modo inledde tredje säsongen i Hockeyallsvenskan med åtta vinster och en förlust. Nu har det blivit en seger på de fem senaste matcherna som resulterat i nio mål. Modo gjorde 20 mål på de fem matcherna innan.

– Gör man inga mål så tar man inga poäng. Vi hade flera fina chanser i första perioden, säger Modocoachen Björn Hellkvist efter förlusten mot Almtuna.

– Det som är jobbigt för mig är att vår skottbild är riktigt dåligt i tredje perioden. Vi skjuter inte från områden som renderar i mål, utan vi väljer att ligga på utsidan. Vi blev lite runda och bekväma.

Har spelarna blivit för bekväma efter den fina säsongsstarten?

– Bekväm vet jag inte om det är rätt ord. Däremot möter man lag som kanske i dagsläget är mer desperata eftersom de är i akut poängbehov.

Var den här förlusten säsongens tyngsta eftersom Almtuna låg näst sist inför matchen och bara hade tagit tolv poäng på 13 matcher?

– Nej, jag tycker inga förluster är tyngre än någon annan faktiskt om jag ska vara helt ärlig. Vill vi mena allvar i år ska vi kunna slå alla lag. I dagsläget ligger vi trea i serien och snittar nästan två poäng per match. Kan man göra det hela säsongen så tror jag att man vinner serien.

Så du känner ingen oro alls efter en tung period då ni bara tagit tre av femton möjliga poäng?

– Absolut inte. Det finns ingen oro överhuvudtaget. Jag vet vad som behöver lösas och fixas till så det är lugnt.

Björn Hellkvist säger att en stor anledning till att det blivit färre mål och poäng på sistone är att man inte producerat ett enda mål i power play på de fyra senaste matcherna. Senaste målet i power play kom borta mot Vita Hästen när Jonathan Johnsson kvitterade till 1–1 i spel fem mot tre.

– Vi spelade bra i power play i första perioden mot Almtuna. Vi sköt bland annat i stolpen. Vi har haft problem i power play i tidigare matcher då vi har tagit fel typ av avslut eller inte valt att ta de avslut som vi kunnat ta.

Är det för lite folk på kassen?

– Nej, absolut inte. Jag vet inte hur det skulle hjälpa om vi har fyra man framför målet. Det är inte så man bygger ett power play, utan man får vara metodisk i stället.

Modo är tia i PP-ligan i Hockeyallsvenskan med en målprocent på 16.36 (9 mål på 55 försök).

Modo har förlorat sina tre senaste bortamatcher.

– Vill man vinna serien eller ligga i toppen då måste man vinna på bortaplan också ibland. Det är ett mönster som måste brytas. Sedan är det tufft att vinna på bortaplan. Vi har långa bussresor och det är jättejobbigt. Men det är bara att lära sig.

Modo har varit ute på en kortare roadtrip. Spelarna har fått träningsledigt under tisdagen. På fredag är det en intressant match i Fjällräven Center. Ettan AIK mot trean Modo.
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Nucky: JE verkar bara vara med för att få lägga en straff var tionde match men å andra sidan är Karlkvist, Johnsson, Björka med fler lika iskalla.


Det enda glädjeämnet igår var faktiskt Dackell, synd av det inte gick att lösa det med honom, tror jag hade blivit kanon.
Han känns tryggare än Hanses
Kommentera

Sv: Almtuna - Modo
Nucky: tycker att laget måste variera sig på pp, önskar att de kunde skymma målvakten någon gång och lägga ”tysta skott” från blå och jobba på eventuella returer.
Kommentera

1918585 · »