1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479948 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1917937

Sv: Almtuna - Modo
Hakning-Henrik:

Jag tycker det största problemet är att Enström alltid vill att Karlqvist ska ta avslutet, oavsett hur dålig position han är i.

Tror kanske det skulle lossna ifall Enström fick sätta en pärla i krysset. När han väl skjuter blir det ju farligt varje gång.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Almtuna - Modo
Bad_Brett:

Håller med, han har ju ett bra skott när han väl avlossar. Problemet är att hela enheten blir statisk och lättläst. Antingen karla/Björklund på direktskott när backen på point levererar pass eller försök till genomskärare till vänsterkanten för direktskott.

Mycket där ligger ju på spelarna på kanterna att röra sig för att få rörelse på försvarare och vrida på vår enhet, skulle gärna se karla iblans röra sig upp mot blå och mitten och enström kan flytta över mer till höger för direktskott eller tillbakaspel till karla för direktskott.

Nu blir ju enström tvingad att stanna mitt på blålinjen pga avsaknad av rörelse från övriga.

Just detta tycker jag andra lag gör bra mot oss. De vågar åka med puck för att skapa rörelse och sedan 2-3 snabba pass innan skott avlossas. Vi står ju still och letar kreativa snabba pass som ska öppna upp en hel box och det är ganska svårt och slutar oftast med att mottagaren missar eller motståndarna får en klubba i mellan.
Kommentera