1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479916 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1924893

Sv: Apropå ingenting...
Sitter med morgonkaffet och tittar lite på det nya förslaget och rent spontant ser det väldigt spännande ut, jag tror väldigt mycket mer på detta upplägg, dock är jag lite tveksam till till att hela 10 lag från AS får chansen att avancera uppåt, känslan blir att vinnaren i AS serien får för få fördelar mot tex laget på plats 10 mer än hemmaplansfördel.
Sen att bara ett lag kan byta serie är ju en halvering med 50%.
Jag skulle även jättegärna se någon form av möte mellan serierna eftersom det är kul att se hur allsvenskan står sig mot shl.

1:an flyttas upp direkt mot sista laget i shl utan någon form av slutspel/kval åt något håll, sen spelar man en slutspelsserie där lag 2,3,4,5 (2-5/3-4)möts i semi och final, vinnaren möter förloraren i en kvalserie med lag 13,12,11,10 (13-10/12-11) från shl.
På så sätt får vinnaren av serien i As ett pris som är en shl plats, förloraren av shl åker ner, sen får man lite slutspel i As och ett nervkittlande kval i shl där vinnaren av kvalserien i As får chansen mot ett shl lag i bäst av 7 eller liknande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Gillar hela förslaget också, men är inne på samma sak som dig.

Ger man bara 1 lag chansen att bli automatiskt uppflyttad oavsett vad, då kan vi lika gärna fortsätta nuvarande modell fast vi låter istället 3 lag hänga löst.

Eller..

Vinnaren av det hockeyallsvenska slutspelet går automatiskt upp medan förloraren i HA-finalen får köra en bäst-av-7 mot vinnaren i SHL:s såkallade "loserfinal".


Vad tycker ni?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Jag tycker att förslaget är vettigt. Åttondelsfinaler finns ju i SHL också men de lagen kan ändå aldrig hota topplagen så det blir bara lite extramatcher (pengar).
Att det blir en halvering av antal platser det spelas om känns rimligt då det blir garanterad upp/ned-flygtning.
Ett lag direkt ned och ytterligare ett lag till kval känns för mycket för en serie med bara 14 lag.
Direktuppflyttning i byte mot en kvalplats är ett bra byte för HA då de ekonomiska skillnaderna ständigt växer och så även kvalitetsskillnaderna mellan ligorna.
Kommentera