1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

302012 inlägg · 3804 ämnen

Inlägg #1924902

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Jag tycker att förslaget är vettigt. Åttondelsfinaler finns ju i SHL också men de lagen kan ändå aldrig hota topplagen så det blir bara lite extramatcher (pengar).
Att det blir en halvering av antal platser det spelas om känns rimligt då det blir garanterad upp/ned-flygtning.
Ett lag direkt ned och ytterligare ett lag till kval känns för mycket för en serie med bara 14 lag.
Direktuppflyttning i byte mot en kvalplats är ett bra byte för HA då de ekonomiska skillnaderna ständigt växer och så även kvalitetsskillnaderna mellan ligorna.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Axle San: Jag tror verkligen på en direkt uppflyttning/nedflyttning samt även någon form av kval för att involvera fler lag från respektive sida att slåss om den sista platsen, det innebär att det alltid blir nya lag i serierna, själva serilunken blir mer direkt avgörande samt att fler lag får en chans att göra en resa upp eller ner, sen om man involverar fler lag än 5 lag från varje serie kan man ju diskutera, går ju att utöka till 7 lag från Ha och tex 5 från shl för att få till lite fler matcher och pengar, viktigt är att inte dra det för långt så att kvalspel inte bara handlar om ekonomi och därmed tappar själva spänningen med vad ett kval bör innebära.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Axle San: Jag håller inte med dig att det är för mycket att även ett lag får kvala i en serie på 14 lag. Det var även två lag som fick kvala på den tiden det var 12 lag och det fungerade riktigt bra även då med den gamla goda kvalserien.
Kommentera