1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

301482 inlägg · 3804 ämnen

Inlägg #1928354

Sv: Silly Season
modomille:
Därför är det bättre att värva spelare på uppgång snarare än nedgång. De spelare som redan gör det okej mot SHL motstånd fortsätter i regel spela i SHL. I vårt eget lag så är många av de ledande eller rentav bästa spelarna som gått via div 1, Lundin/Karlqvist/JJ/Johan E så om man orkar lyfta på arslet för att ta sig till någon kall hall i div 1 för att kolla in en spelare är jag övertygad om att man kan hitta nåt som kan förstärka laget till en försumbar kostnad.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly Season
ivandrago:

Svenska mästarna växjö hittade ju en ledande back i div 1 va?
+1
Kommentera

Sv: Silly Season
ivandrago: Fast jag hade inte klagat om Mårtensson kommit...
Jag tycker att det är svårt att generalisera för mycket. Det finns med all säkerhet spelare från SHL som skulle vara riktigt bra hos oss, exempelvis spelskickliga killar som fastnar i någon roll i fjärdekedjan i SHL som Axel Ottosson.

Det finns säkert också spelare längre ned, men personligen tycker jag att det är väldigt svårt att förutse hur en spelare kommer att prestera i en högre liga. Bara för att man är bra i division ett så är det inte automatiskt att man presterar i allsvenskan. Att då relativt sent värva in en sådan spelare blir lite vanskligt, utan det är lättare om spelaren fått hela försäsongen på sig att komma in i högre tempo och i regel tuffare träningar som det blir högre upp i seriesystemet.
Kommentera