1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481393 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1930559

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Tarasov: Nej. Varför spelar Castonguay i AIK? Trots att man fick in 9 miljoner kronor i en nyemission, så backar klubben ekonomiskt. Stora utgifter brukar vara anledningen.
Varför spelar inte Alex Friesen i Leksand? Ifjol hade Leksand en ekonomisk fallskärm från SHL. Den här säsongen inte. Man har inte råd att behålla bra spelare. Man får nöja sig med Rundqvist.
DEL är högsta divisionen i det tyska seriesystemet. Publiksnittet är högre än SHL, 6198. Klart dom tjänar mer där än i Hockeyallsvenskan. Carl Ridderwall klagar inte över sin lön.

Källor:
www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/kaOxWj/aiks-miljonforlust--klarar-inte-kapitalkraven
www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/dAKG1/leksand-far-sex-miljoner-av-mora--om-de-forlorar
hockeybladet.nu/silly-season/dif-kaptenen-tyskland-ar-ett-sjalvklart-val/
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: BIK Karlskoga-MODO
S-vikaren:
Ja det blir ju svårt att argumentera om saker du har kännedom om som jag saknar kännedom om. Och visst Sundlöv kan mkt väl gjort sitt bästa utifrån förutsättningarna och det är Hellkvist som är problemet.

Men vi säger väl att Sundlöv gjort ett bra jobb för andra året i rad. Tyvärr väljer spetskompetensen SHL först, enligt Sundlöv.

Blir svårt att kommentera även Ridderwall då jag inte vet vad han har för lön men vi kan ju anta att han har ett rätt bra namn där.

En gammal artikel kan kanske ge ett hum om vart respektive löner står. Modos budget är 15m delar man det på 20 spelare så landar vi kring 45 000 i snitt per spelare/månad har svår och tänka mig att Castongay går för över 100 i AIK.
Kommentera