1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

324535 inlägg · 3867 ämnen

BIK Karlskoga-MODO

1930632 · » Till forumet


Sv: BIK Karlskoga-MODO
tjerdo: och? Bevisligen inte så ofta som Modo. Nu läste jag det var under budget publikmässigt men de är väl inte konstigt. Inte många matcher iår direkt som givit underhållningsvärde. Och budgeten krymper för varje år det är så.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Gavelo: AIK gör också plattmatcher.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
henkeiskogen: Är tyvärr böjd att hålla med, underhållningsvärdet är inte direkt högt.
Var på hemmamatchen mot leksand senast, ett möte som nog får ses som topp2 i allsvenskan och i sista perioden satt jag bara och väntade på att det skulle ta slut så jag fick sätta mig i bilen och fara.

Det kanske tristaste med allsvenskan förutom att många spelare är enormt begränsade i sin talang måste ändå vara publiken, det känns helt sjukt att sitta i fjällräven med plats för 7600 och så är det 2800 på plats.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
henkeiskogen: Det var inga dåliga filmsnuttar som dom visade på " Vem kan slå Anja & Foppa" när dom presenterade nr 19 också !!!
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
henkeiskogen: nostalgi är ett gift som stjäl färger från vardagen
+2
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
henkeiskogen:

Mycket av det spelförstörande hoppas jag åtgärdas när man för in fyrdommarsystem i HA. Det är helt enkelt för mycket situationer utanför spelet så svårt nog för en bra domare att se detta, och med en domare av lägre kvalitet som det är i HA blir det många konstiga beslut och mycket som missas eftersom de fokuserar nästan enbart dit pucken är.

För att öka kvalitén på ligan är detta ett måste, egentligen pinsamt att HA har kört så länge utan, hit borde del av tv-avtalet gått istället för att gå till klubbarna och bidra till att höja lönerna.
+2
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Monno: satt och fluktade på zucca skröder och sundströms filmer på youtube. Känns som att de allihop var ett konstant hot där de plötsligt gjorde sin kille och frispelade nästa.

Allsvenskan ger mig intrycket att vi nästan aldrig utmanar. Fan de gick stenhårt mot mål. Vi går stenhårt ut i sarghörnen.

Jag är långt ifrån någon expert, men allt går så jäkla långsamt. Visst är spelarna sämre än SHL men det verkar som att det är mycket vanligare att låsa fast en spelare helt som inte är spelförande. Flrsvarare hänger fast i anfallare, inte för att de åker skridskor utan för att de håller sig fast i klubbor mm. Ingen annan än jag som reagerar på detta? Tycker matcherna är extremt tråkiga med dålig fart och teknisk skill lönar sig inte när försvararna har fritt fram att hålla fast och stjäla fart av anfallare.
+2
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Tarasov: Jag tror att Leksand och AIK har klart högst budget, medan vi och Björklöven kommer trea-fyra. Vi ligger rätt bra till i näringskedjan i allsvenskan då vi även kan erbjuda bra faciliteter, tränare osv. Däremot kanske inte alla vill flytta till en mindre/kyligare stad.

Sundlöv har väl inte gjort ett lysande jobb, men verkligen inte uselt heller. Inget av nyförvärven har stuckit ut avsevärt åt något håll...
+1
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
J F K: Ja ta en som Björka, där vi snackade om hur han gått och blivit passningsläggare helt plötsligt med massa smörpass hit och dit.
Känns inte fullt lika aktuellt det längre.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Monno:
Enligt tidigare uppgift på forumet skall T. Ericsson sitta på en rätt saftig lön. I konkurrens med andra allsvenska klubbar så är det nog relativt enkelt att få det ”vi vill”.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
S-vikaren: Där håller jag med dig angående Eriksson, samt Björns handplockade spelare. Känns som det finns potential där men dom har svårt att prestera. Elvenes hade jag större förhoppningar på, han bör kunna göra upp mot 25-30 poäng med rätt omgivning.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
J F K:
Nej kan man hålla den defensiven så kommer poängen att komma, dessutom kanske offensiven kommer att komma.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Robin Ztorken L: Ja, att bara släppa in ett mål borta mot ett för dagen bra BIK är verkligen ingen katastrof.
Vad som är märkligt är att vi har så fruktansvärt mycket sämre anfallsspel än i början av serien. Då hade vi ett helt annat passningsspel i offensiven och hade oerhört många kvalificerade målchanser. Nu har vi fortfarande rätt många skott mot mål, men från sämre lägen och med mycket mindre förflyttning på målvakten.

Kanske ska vi inte vara alldeles för oroliga. Det brukar ändå alltid handla om en bra defensiv i första hand och nu när den är rätt bra, så kanske vi kan jobba med offensiven igen.
+2
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
S-vikaren: Nu tycker jag att vi gör en bra match mot BIK, mycket puckinehav och få misstag.
Trotts detta lyckas vi inte göra mål.
Vår effektivitet är och har varit under hela säsongen ett skämt, tror som någon tidigare påtalade, vi saknar inte målskyttar vi saknar centrar värda namnet.
Någon som kan luckra upp, skapa ytor och som ser isen.

Gå all in på Filpula :-), var han nu än spelar idag
+3
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Tarasov: Nog tror jag Catsongay kostar över 100lax i månaden.
Det är trotts allt kanske den säkraste spetsvärvningen man kunde göra i år i HA. Center dessutom.

Om Modo har 45k i snitt får man ta hänsyn till att yngre spelare, något Modo bestått till stor del av nog tjänar betydligt sämre. Samtidigt tar nog spelare som Hedman, Häggström & Hansens upp rätt stora löneposter (Tyvärr?)

Sen är det nog en enorm skillnad på att lira i Västervik där man får stämpla på sommaren eller de stora klubbarna som vill hålla SHL mässig profil.
+1
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
S-vikaren:
Ja vi håller här kanske,så det inte blir rundgång😊
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Tarasov: Jag kommenterade från början Sundlövs val av centrar till den här säsongen. Där tycker jag han har gjort det bra.
Färre långsamma forwards hade jag viljat sett. Eriksson måste bort. Hellkvists grabbar Hagelin och Elvenes likaså, även om jag innerst inne tror Hagelin gör en bättre säsong nästa säsong.
Det är inte helt Hellkvists fel att laget underpresterar. Men hans grabbar måste han kunna få ut mer av. Dom har han själv valt ut.
+2
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
S-vikaren:
Ja det blir ju svårt att argumentera om saker du har kännedom om som jag saknar kännedom om. Och visst Sundlöv kan mkt väl gjort sitt bästa utifrån förutsättningarna och det är Hellkvist som är problemet.

Men vi säger väl att Sundlöv gjort ett bra jobb för andra året i rad. Tyvärr väljer spetskompetensen SHL först, enligt Sundlöv.

Blir svårt att kommentera även Ridderwall då jag inte vet vad han har för lön men vi kan ju anta att han har ett rätt bra namn där.

En gammal artikel kan kanske ge ett hum om vart respektive löner står. Modos budget är 15m delar man det på 20 spelare så landar vi kring 45 000 i snitt per spelare/månad har svår och tänka mig att Castongay går för över 100 i AIK.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Tarasov: Nej. Varför spelar Castonguay i AIK? Trots att man fick in 9 miljoner kronor i en nyemission, så backar klubben ekonomiskt. Stora utgifter brukar vara anledningen.
Varför spelar inte Alex Friesen i Leksand? Ifjol hade Leksand en ekonomisk fallskärm från SHL. Den här säsongen inte. Man har inte råd att behålla bra spelare. Man får nöja sig med Rundqvist.
DEL är högsta divisionen i det tyska seriesystemet. Publiksnittet är högre än SHL, 6198. Klart dom tjänar mer där än i Hockeyallsvenskan. Carl Ridderwall klagar inte över sin lön.

Källor:
https://www.aftonblad...italkraven
https://www.aftonblad...e-forlorar
https://hockeybladet....klart-val/
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
S-vikaren:
Vet du vad Castongay/Friesen kostar?
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
S-vikaren: Nej han värvade inte så bra han kunde.
+1
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Tarasov: Sundlöv brukar inte vara med i budgivningar, om man får tro Brynäsarna. Castonguay och Friesen kostar ensamma mer än Modos fyra centrar tillsammans. Johansson och Piispanen, båda 33 år. Modo satsar hellre på att utveckla spelare.
Spelarna är för långsamma. Karlkvist, Eriksson, Johnson, Wernblom, Björklund, Sylwander.. Framför allt är Eriksson och Elvenes överflödiga.

Vi vet inte vad som hände med Isak Edman. Han har fortfarande inte hittat en ny klubb. Något skumt har hänt.
+2
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Tarasov:
Litet tillägg, min kritik riktar sig inte mot centersidan särkilt utan mer det allmänna intrycket av Sundlöv värvningar som Gm. Det finns självklart positiva sidor bl.a. att han ej slösar under säsong.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
S-vikaren:
Den bekväma vägen är att inte vända ögonen åt Danmark/Norge/div 1. Att värva en statistikt sämre div 1 målvakt med rekommendation av GM från det laget man värvar från.

Tittar man sedan på nyförvärven så kommer Jellvert från hans tid som scout, Aronsson har han redan plockat till KHK en gång tidigare. Hagge/Hedberg/Elvenäs/Sylwander antar jag är Hellkvists rekommendation. Lundin ramla ner i knäna på honom. Inte underkänt på något vis under det två senaste säsongerna men inget som sticker ut o det positiva hållet. Jämf med Panterns gamla GM eller med OIKs.

I princip är AIK/Leksand som kan matcha våra löner i allsvenskan och i viss mån Björklöven. Castongay var ledig efter säsongen, även Friesen. Tingsryds center som håller till i tyska div 2 nu. Du har Johansson i KHK, Piispanen i KHK nog fanns där spelare sen om han inte gick efter dem av olika anledningar så har full respekt för det men sett till helheten när det kommer till nyförvärv så är godkänd inte mer.

Vad han skulle gjort istället.... gått stenhårt efter Friesen på 2 år gett Piispannen 1 år.....
+3
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Tarasov: Vad är den bekväma vägen? Vad skulle han gjort istället? Värvat på förhand sämre spelare?
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
S-vikaren:
Jo som jag nämnde tidigare ang Persson/Rommel. Tkr det är tvärtom Hellkvist får ut det han kan men Sundlöv har tagit den bekväma vägen när han rekryterat.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
S-vikaren: Håller med dig om att mer potential finns i laget. Se bara på kreativiteten under de första 10 matcherna
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Tarasov: Hutchings har inte spelat center för Björklöven, utan är egentligen en ytterforward. Persson, Rommel, och Östman har inte visat sig ha mer potential än våra centrar. Det är lätt att vara efterklok. Sundlöv värvade så bra han kunde.
Hellkvist har inte fått ut potentialen i laget. Wahlgren ser bättre ut den här säsongen, men får inte det att lossna. Ojämn.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Monno:
Ja så är det för de små klubbarna, behöver alla intäkter de kan få.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Heyerdal: Han lär nog inte växla. Är borta nästa 4 matcherna för VVIK som jag fattat.

Sjukt att man lånar ur bästa spelaren...

Som att vi skulle skicka bort Karla ett gäng matcher. Bara skaderisken gör det ju ovärt.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Tarasov: Mingoia utlånad till Rögle, undrar om vi slipper honom på torsdag el om han kan växla mellan lagen
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Tarasov:
Stryk Rommel/Persson däremot kan man kanske lägga till Tingsryds kanadensare.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Tarasov:
Även Henrik Rommel som jag dessutom tror skulle passa bra i Hellkvists fartfyllda hky.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
S-vikaren:
Om vi skall vänta till SHL plockat sitt så kommer alltid marknaden vara tunn. Men några som lyckats denna säsong poängmässigt fanns lediga exv Juliuz Persson/Östman/Hutchings sen gick Friesen till DEL. DEL-löner är kanske något vi kan konkurrera om. I tillägg så kanske man inte skall räkna Östman då han är med facit i hand, och så fungerar det inte för en SC....
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Gäsp: Vilka centrar skulle man värvat istället för Jellvert, Sylwander, och Johnson? Marknaden för centrar var dålig i somras. Sundlöv gjorde vad han kunde.
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Gäsp: Håller med angående C sidan. Men tycker att den kedjan med hägga o dom kunde leverera ännu mer och bättre.
+1
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Coach:
Tkr inte laget har några problem i närkamper/fysiskt spel. Sylwander gör det skall utan puck, med puck ser han ofta till att vi får tek i anf zon och bidrar även offensivt även om Björklund är motor i den kedjan.

Sen tror jag det inte är så lyckat om spelare som han åker runt och jagar tacklingar kommer bara sluta med en massa hjärnskakningar
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Gäsp: stopp och belägg sylwander är vår sämsta värvning hittills varken hård ,fysisk eller nått annat än en bedrövlig spelare som enligt egen utsago ,sagt att han är en fysisk spelare , power forward ... bullshit han kan gott bänkas eller skickas hem till Skåne ! Väger man 100kg och knappt vågar tacklas då har men inget att göra ens i allsvenskan !!! Skärp dig hårdingen sylwander
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
RagnarLodbrok: Det är helt j-vla otroligt att det är tredje säsongen i rad vi går in i serien med en så svag center sida. Att Hägga, Björklund och Sylwander är vår bästa kedja match efter match säger allt. Inget ont om dessa grabbar men bäst ska dom inte vara!
+3
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Robin Ztorken L: Truppen består av kanske 5 spelare som har något värt namnet att kallas spelsinne, undantag Toby som är grym men resten är ett gäng dönickar.
C sidan är alldeles för svag det ser vi nu. Tack Sundlöv för din kärlek till grinders.
+1
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Gäsp:
Så här ser ofta matcherna ut där nere..
Det krävs mod men framför allt en domaren som vågar stå emot..
Ändå är BIK bara som en smekning nu i jämförelse när Wessner och gänget härjade!!
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
pean: känns som modo har en grund i år men saknar spets istället. Men visst kan ju släppa för någon som vi har nästa år
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Robin Ztorken L: Ja, det måste ju verkligen in någon med handleder om man på allvar vill kämpa om en plats i högstaligan. Finns ju ingen som kan skapa ytor i anfallszon nu tyvärr (Obs. Bitter). Visst, karlkvist. Men han gör ju saker kreativt, nästan stillastående.
+1
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Idbyn: Tyvärr lurades i med i en holmgång istället för att spela hockey. Domaren var helt sanslöst usel, men han var konsekvent i att släppa alla tydliga utvisningar som fanns utom en.

Ingen katastrofal insats, men heller ingen att skriva hem om. De fick in en retur, vi fick inte det.
+1
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Robin Ztorken L: Håller med dig, tycker dom gör en bra match om vi tänker på motståndet. Men det känns som att det där lilla "extra" inte finns där, nån som bryter mönstret eller tar tag i det (gärna Filpulla) när det som i slutet behövs lite avslut. Men vi ska inte bryta ihop av en förlust borta mot BIK.
+1
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Robin Ztorken L: Målskyttar finns det gott om, däremot tycker jag det bara är Wernblom som tar kortaste vägen mot mål.
(Även 300kg till viss del, men då känns de oftast för trubbiga istället)
+3
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Nucky: Så har det ju varit de senaste 10 säsongerna, undantaget när Filpulla var här.
Vi måste försöka hitta en center värd namnet snarast!!
...och kanske en målskytt, någonstans.
+2
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Tarasov: Tror det är vår svaga centeruppsättning som ställer till det. Likaså med PP.
+2
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Trilske:
Fast man kan ju säga att vi underpresterade de 8 matcherna och borde tagit 10p där och då hade vi.....
+3
Kommentera

Sv: BIK Karlskoga-MODO
Axle San:
Ja och det är en gåta för på allsvensk nivå så har vi spelare som bör kunna producera lite bättre.
+1
Kommentera

1930632 · »