1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1931367

Sv: Modo-Västervik
Tarasov: Man kan också vända på frågan, får vi ut max ur de spelare vi anser vara för dålig?
Johnsson tror jag kommer växa, dock kanske inte redan denna säsong.
Hagelin vetefan, han känns galet trubbig. Men bör vara bättre än det han visat, med tanke på att Hellkvist tog med honom från IKO.
Sylwander tycker jag är precis den spelare man hade förväntat sig, så inga bekymmer där.
JE måste bli SNABBARE, på tok för långsam just nu. Knappast något som lär hända i år heller om man inte formtoppar framåt vårkanten.
Jellvert är ok, men inte mycket mer. Får gärna visa mer kreativitet.

På sikt tror jag den bästa centern i laget är Tim W, bara vi får behålla honom.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo-Västervik
Nucky:
Om vi begränsar oss till den rent offensiva prestationen, vilket jag tycker man kan begränsa den analysen till eftersom jag anser att det just är i själva produktionen det brister. Man kan ju tycka annat som bekant.

Första fråga blir då vilken roll har respektive spelare?
Patrik K är den som skall leda vår offensiv, han har 25p på 30 matcher. Vilket jag tycker är en bra produktion. Man får tycka att han puckkladdare, vek och har dålig skridskoåkning osv, men har har betalat för fixa poäng och det gör så kan tom sträcka mig till att han gör det bra.

JJ har 18p på 30 matcher, inte bra men iaf godkänt han hade en trög inledning, 1p på 5 matcher och petad 2 så 17 på 23 är faktiskt godkänt.

Johan E har 12p på 30 matcher......visserligen inte i förstalinan hela tiden men är ändå värvad för en 1-2 så här är det underkänt.

Den tunga linan får anses vara en 3 lina framåt, där har vi Björka på 18, Häggs på 14 o Sylwander på 10. Det tycker jag är bra.

Sen kommer vi till Jellvert. Vad är han värvad som 2:e center? Vad tjänar han som? Är det 4 center är bra, är 2:e center är det dåligt.

Hagge/11näs/Tim W/KJ underkänt offensivt om vi bara ser till det producerar oavsett plats i hierarkin. Även om Hagelin närmar sig godkänt sett till vad man kan förvänta sig med tanke på tidigare produktion.

Wernblom kunde kanske producerar lite men det räddas ändå upp av att han bidrar med en del annat som lyfter laget. Han har dessutom slutat med att dra på sig en 2-3 onödiga utv per match.

Så hälften godkända eller bra sett till produktion, och tar man dessutom hänsyn till antalet lägen som skapas så kanske det är ännu färre. Men det är 20 matcher av grundserien kvar och kan man få ordning på offensiven tror jag man kan utmana om en playoff plats.
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Nucky:på tal om juniorer. Ja de får ofta tokberöm för att de går in och kör. Men de får beröm för att det är lite det som resten av spelarna saknar, de som egentligen är bättre. Titta på hur junisarna driver upp tempot, titta på hur de driver på mål, de tacklas, de utmanar men är fortfarande lite sämre avslutare, sämre kvalitet på dragningar mm. Men viljan finns där och i sättet de försöker spela är de förebilder. Sedan går det inte riktigt hem med lite större backar med mer rutin. Men jag är av åsikten att ju mer de utmanar, desto snabbare kommer de utvecklas.

Hade JE PK JJ etc visat samma intensitet hade de garanterat varit bättre spelare. Nu känns de bekväma, de är inte beredda på att utmana.
Kommentera