1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

302013 inlägg · 3804 ämnen

Modo-Västervik

1931819 · » Till forumet


Sv: Modo-Västervik
Gusse: Och hans uppträdanden på isen i höst har ganska tydligt pekat på just stark ångest över vad som hängt över honom. Och det tyder ju just på samvetskval.

Har själv funderat i banorna att han inte mått bra psykiskt med tanke på hans minst sagt svaga säsong, och det fick ju sin förklaring igår.
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo:

Som tur är så är det inte du eller jag eller någon annan som bestämmer ifall det är ofredande eller ej utan det är offret (kvinnan här) som tar beslutet ifall hon känt sig ofredad.

Hon har gjort helt rätt, hon hade den känslan och valde att anmäla och nu har rättssystemet sagt sitt och gett henne rätt oavsett om du vill det eller inte och tycker att man inte ska anmäla skitsaker som detta och lösa det parterna i mellan istället.

All respekt till henne som anmäler, det är så man ska göra ifall man känner sig utsatt, ta tag i det direkt. Respekterar detta mycket mer än vissa av de som trädde fram med berättelser under meetoo som var 15-20 år gamla. Då har man missat sin chans och det går inte att göra en utredning utan då blir det mer av smutskastning eller drev mot en person istället.
+10
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gusse: Ja jag tänker inte argumentera emot det, kan man inte dricka utan att kunna bete sig så bör man hålla sig nykter, tyvärr saknar stora delar av befolkningen den självinsikten.
Sen finns det ju sådana som inte kan bete sig i nyktert tillstånd, där får man väl fundera på om dom öht saknar uppfostran och uppväxt?!

I Hanses fall tänker jag inte kommentera eftersom vi inte vet vad som skett men jag tycker det är enormt stort av honom att ta tag i det direkt.
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Jag tycker att en fylla ursäktar ingenting. Ett brott är alltid ett brott oavsett. Kan man inte styra sina handlingar på grund av fylla så kanske man ska låta bli alkoholen. Alla gör vi misstag. Förhoppningsvis har han lärt sig något. Men att spotta på Hansens som jag ser många Modofans göra på twitter. Det tänker inte jag göra. Speciellt inte eftersom han erkände direkt och tog tag i saken direkt. Så gör någon som känner ångest och vet att man gjort fel.
+6
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Monno: Jag ser mig helst inte jämföras med någon som sysslar med trakasserier då jag enligt mina kvinnliga bekanta är en gentleman ut i fingerspetsarna, jag är uppfostrad på ett sätt där jag inte på något sätt skulle tilltala en kvinna på annat sätt än på ett korrekt sätt, jag har alltid satt kvinnor först och behandlar alla kvinnor som en kvinnor skall behandlas så snälla jämför mig inte med den typen av individer för något sådant har jag aldrig sysslat med och kommer aldrig att göra det heller.
Som jag också skrev så finns det skillnad på sexuella trakasserier och sexuella trakasserier, om några medvetet tar på en kvinna där agendan är att tafsa så är det riktigt illa, handlar det om någon fyllepära på krogen som antagligen inte riktigt har en aning om vad han gjort så kan jag tycka att det är onödigt att göra polisärende av saken, jag önskar hellre att man kunde utreda andra ärenden som enligt mig är viktigare, tex riktiga sexuella trakasserier eftersom det inte finns resurser att göra det.

Sen så är det så dumt så jag storknar att du bedömer hockey efter individen?!
Damhockey tilltalar mig inte och det har inte ett dugg att göra med att det är kvinnor som spelar, jag tycker precis lika illa om herrars div1 hockey, som du nog sett så skrev jag redan för några dagar sedan att jag även tyckte hockeyallsvenskan är rätt tråkig att titta.
+5
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Jag ser vad du skriver men kan tycka du behöver omvärdera vissa delar. :-)

Det första jag skrev var ju att jag förstod att du skulle kritisera domen.
Hur förstod jag det?

Ja det är ju ingen slump att samma person som förringar sexuella trakasserier mot en kvinna är samma person som är duktiga på fördöma och snacka ned damhockeyn så fort den kommer på tal på forumet.
Fundera på den.
+8
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Växjököp:
Ja en del blir kränkta av att folk tigger pengar, en del blir kränkta av andra stoppar in sina händer mellan skinkorna oombett.... visst är det sjukt!
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
ivandrago: jaha är någon kränkt nu igen.
Sverige är i framkant
+3
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
mikenomad: Mikenomad...kan vi bara konstatera att det figurerar oerhört usla människor i detta forum...också.
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
henkeiskogen: Jag hoppas det löser sig för båda parter utan fler polisiära insatser och jag hoppas han lärt sig att en läxa!
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Det här var ingen skitsak. Det lär vara grovt kränkande om han blir dömd för det.

Knappast en dålig pick-up line eller trevande hand på rumpan utanpå kläderna under dans av intimare karaktär som du verkar tro att anmälningarna handlar om.
+4
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
mikenomad: Jag hoppas polisen fortsätter att lägga resurser på vettiga saker.
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Jag har inga problem att acceptera att andra har annorlunda åsikter. Jag utnyttjar bara friheten att tycka att åsikter som antyder att sexuellt ofredande är "en skitsak" är åt helvete.
+5
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
mikenomad: Definitivt inte, begriper du inte skillnaden så kan jag bara beklaga.
Har du så svårt att acceptera att andra människor har annorlunda åsikter så är du precis lika tragisk som du tycker mina kommentarer är.
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
ivandrago: Vem vet. det har nog funnits en stark övertro på hur mycket bättre våra unga centrar skulle bli. För jag tror inte de tänkte att "bara vi har tillräckligt med snipers..."
Men vi stod ändå där när serien började med:
1a center som gjort 1 säsong med mer än 20p
2a center som bäst nått upp i 17p.
Och börjar vi lägga till resterande så tycker jag man nog gamblade lite väl mycket.
Vi hade ju dessutom förlorat en artist.
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Ok, det där var ett svar på samma nivå som "jag är inte rasist för jag känner flera invandrare".

Men tack för att jag får tycka vad jag vill, alltid något. Lita på att jag gör det också. Som att det är praktarsel-stämpel på dina inlägg längre ner.
+9
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Axle San: Definitivt inte, det är bara tragiska att det finns människor som inte kan uppföra sig som riktiga kvinnor och män.
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Upp mellan benen kanske, på en okänd kvinna, helt ok, eller?
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Axle San: Tummen upp
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Tummen ned för den kommentaren.
+6
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
mikenomad:
Jag är väldigt god vän med polischefen över hela norra Sveriges insatsgrupp för utsatta kvinnor, skulle man kunna sluta lägga resurser på kvinnor och män som gör anmälningar för att någon lagt en arm om denne på krogen så skulle det kanske finnas tillräckligt med resurser att hjälpa kvinnor som faktiskt blivit utsatta för våldtäkter, kvinnomisshandel i hemmet, förföljelse och andra sexualbrott.

Du får tycka vad F du vill, jag har min åsikt och den står jag för
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Rytter: Bra och klokt, heder till dig!
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Rytter:
Det tycker jag mig inte utläsa av kommentarerna däremot så har Hanses både erkänt och bett om ursäkt för just tafsandet så att kommentera det i någon större utsträckning vet jag inte vad det skulle ge och förhoppningsvis så fungerar detta avskräckande för både honom själv och andra i framtiden
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Rytter: Ja man blir mållös ibland. Ursäkta att jag störde på ett forum. Men ibland går topplocket...
Herregud vad konstigt och idiotiskt folk det finns....
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
hockey_21: Ja där har vi garanterat anledningen till varför Hanses varit direkt usel i höst, bra att det kom fram.
Är nog inte helt lätt att fokusera när man har en rättegång hängandes över en, och en blivande och välförtjänt utmålning till ett praktsvin inkommande.

Vi får verkligen hoppas att Hanses lärt sig något av det här, och att han för MoDo´s skull kan fokusera på hockeyn framöver.
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
mikenomad:

Tyvärr är han nog inte det, vill bara spela tuff och verka macho.

Tragiskt att det flesta mest verkar bry sig om att han festat under försäsong och inte det andra han höll på med.
+7
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Hahah...men ursäkta mig. Du skojar big time nu va? Alternativet vore ju fruktansvärt...
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo:
Oj, här åkte man tidsmaskin X antal decennier i tiden.

Tänk att det fanns en tid när folk på riktigt resonerade så här. Utgår från att du är ironisk.
+11
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Monno: Nä såklart inte, en riktig karl behandlar inte kvinnor på det sättet.
Det jag menar är att på krogen är detta så vanligt åt båda håll att jag inte ens fattar att folk orkar bry sig, men vissa är väl känsligare än mig, jag talar ju bara hur jag känner eftersom jag inte skulle bry mig öht om en kvinna drog sina fingrar i mitt skrev om jag skulle vara ute.
Men som sagt jag är inte så känslig och drar inte gärna på mig offerkoftan utan jag väljer att lägga min energi på viktigare saker.
Men tråkigt för kvinnan, hoppas hon repar sig efter en sådan traumatisk upplevelse och att hon inte får men för livet.
+3
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
dempa: Så det var i augusti de hände alltså? Modo vann ju isåfall som "s..tan" direkt efter han chabblade bort sig på dansgolvet. Vågar inte ens tänka på vad som hände när det började gå uselt.

Nä, nu hoppas jag än mer att Sedinarna anslutar och höjer nivån. Träna hårt, i säng i tid, snygga passningar. Vinn matcher.
+6
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Robin Ztorken L: jag trodde det inte var möjligt men med en schweizerost i mål så, ja Modo lyckades hitta ett sätt att förlora mot det svaga motståndet..
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Ja då vet vi vad Hanses använder plockhanden till när han inte längre tar puckar.
Pinsamt för både honom och klubben.
+3
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Hade det varit tramsigt om Hanses dragit fingret mellan skinkorna på kvinnan medans dom stod i kön på ICA?

Bara för en sak är vanligt förekommande betyder ju inte att det är rätt.

Det verkar ju varit en aning mer än bara en hand som lätt tog på en rumpa också.
I vilket fall som helst är det inte rätt agerat. Vare sig en kvinna tafsar på en man eller vice versa.
Och nu pratar jag såklart när det inte sker i samförstånd.
+8
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
ivandrago: "fört händerna/fingrarna mellan hennes skinkor" enl domen , sen vet man inte om det var under en dans el nåt annat, dansar man tryckare så hamnar väl händerna på baken från bådas håll iaf fall när en annan var ute i svängen ;)
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
ivandrago: Har Hanses familj, flickvän?
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo:
Fast det måste ju finnas en gräns mellan att limma och tafsa? Är helt säker på att alla innerst inne vet var gränserna går mellan att visa intresse och att gå över gränsen för var man överskrider en gräns gentemot en annan människa.
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Monno: Ja jag tycker det är tramsigt

Ska vi prata gener och brännvin så måste man nämna lillstrimma, karln som söp och låg och sov i baksätet på bilen på väg till match men dominerade ändå ;)
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Tänk att jag förstod att du skulle kommentera domen som löjlig. ;)

Ritola var väl rätt duktig på festa han också?
Det är hockeyspelare vi snackar om, att en och annan är en gris är ju knappast förvånande tyvärr.
Hockey handlar mycket om skills. Därav kan spelare som är jävligt skickliga klara sig rätt långt på det utan att vara särskilt professionella i övrigt.
Ja menar, kanske USAs bästa spelare (Kane) har ju flera gånger visat sig vara ett praktsvin som är rätt duktig på supa sig as kalas.

Iofs har ju t.ex. Northug inte varit helt blyg för att festa alltid heller så även i sporter som kräver allt av din kropp går det att fuska med rätt gener. =)
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
#MeeToo
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
wolper: Ja det är förbannat dåligt! Att det ska vara så viktigt att gå ut och supa? En annan unnar sig en bläcka på midsommarafton men då har jag en helt annan försörjning också. Antingen måste han varit rejält kollrig i huvudet eller så har han tvivelaktig moral och etik, oavsett är det förkastligt. Såg att en del på facebook hade stämt in i nån form av hedrande kommentarer för att han erkänt dagen efter för modo. Tycker det mer bevisar det grova uppförande han haft eftersom han kände direkt att han handlat fel. Oavsett så är det förbannat dåligt på så många plan så jag skulle faktiskt kunna använda starkare uttryck.
+6
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
J F K:
Ja han blir dömd för det, då får man ju anta att det inte handlar om att man lagt armen om någon och sagt ”hej hur är läget”. Som du säger så är det bra att man tar tag i det.
+3
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Gavelo: Det är nog väldigt många som festar under säsong i alla lag. Det är givetvis inte bra då det förtar en del av träningen, men så fungerar det tyvärr. Det är snarare få undantag som aldrig dricker skulle jag säga.

Sedan vet vi inte i hur han tafsat och under hur lång tid. Jag tycker att det är bra om man blir kvitt sådant.
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
ivandrago: Att Modo hockey dragits med spelare som festar under säsongen är verkligen inget nytt, redan på den tiden weinhandl spelade i Modo så festade han rejält, iofs under en skadeperiod men ändå. Possler festade mellan matcherna och det finns fler exempel.
Tror det är svårt att komma ifrån detta även om man såklart gärna skulle ha sett 0 tolerans.

Sen kan jag tycka att det är störtlöjligt att man ska målas ut som förbrytare för att man ”tafsat” på en tjej på krogen, på krogen tafsar alla på alla killar som tjejer, skulle jag anmält varenda kvinna som limmat på mig så skulle man nog ha en 2 pärmar med anmälningar.
Säger inte att det är okej, bara att jag tycker det är störtlöjligt
+1
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
MorganaLefaey:
Korrekt men inte så konstigt kanske då man i samband med utvärderingen av förra årets resultat kom fram till att laget var bra men underpresterat.
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
Helt otroligt. Måste jag lägga till.
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
ZzzZZzznark. Förlåt borde inte ens ge mig in då jag valt att lägga detta åt sidan för mig själv.

Men att modo sjunker som en sten och Hanses applåderar.
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
hockey_21: ja nu blev man klarare på det då. Men en sak jag inte fattar är hur "professionella" idrottare ens kan få gå ut och supa. Fine 1-2 öl kanske är okej. Undra om det är flera som är ute och dricker. Känns ju inte som man går 100% seriöst in i det som elitidrottare om man är ute och super. Bör ju varit ganska rejält tilltagen om han håller på och tafsar med
+4
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
hockey_21:
Att man väljer att ta en fylla i augusti månad kan förklara svajigheten på så sätt att han troligen slarvar med sin fysträning eller inte förstått vikten av seriositet. Svajig fysik leder till ojämna prestationer.
+2
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
hockey_21: Har säkerligen spelat in
Kommentera

Sv: Modo-Västervik
https://www.modohocke...odo-hockey
Kanske är anledningen till att Hanses har varit svajigare i år
+1
Kommentera

1931819 · »