1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479845 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1955771

Sv: Apropå ingenting...
Från Hörnefors:

Jag gillar truppen vi har nu, är ganska säker på att denna skulle kunna utvecklas till ett riktigt topp-2 lag nu när spelsystem sitter från dag 1 samt att spelarna får ytterligare en tuff försäsong i kroppen och juniorerna blivit van nivån. Vi ska inte heller underskatta betydelsen av tydliga roller som köpts av spelarna. För stora förändringar är alltid en risk i dynamiken och lagsammanhållningen.

Vår trupp har hög potential och juniorerna kan ta väldigt stora kliv en säsong till en annan, och nu får dom även erfarenhet från slutspel och tuffa matcher.

Med det sagt vill jag behålla så många som möjligt och bara ersätta de som inte går att behålla. T ex Hedberg och wernblom kan bli riktigt vassa ha spelare nästa år.

Prio 1 för nya sportchefen är att få bort tobias eriksson. Prio 2 är att landa en riktigt bra målvakt om hanses drar.

Angående centrar så visst man vill ha en Molin eller liknande som dominerar men JJ, jellvert/wernblom, Öhman, wahlgren, sylwander ska räcka långt.

Tror även backsidan räcker långt ifall vi behåller alla vi har nu och tar in Ingman.

Vår säsong är rätt bra, första med ny tränare och nytt spelsystem. Vi hade sjuka svackor i pp, bp och en lång förlustrad, med mer normal utdelning under dessa hade vi tagit tredjeplatsen och nog utmanat Oskarshamn om andra. Just dessa svackor tror jag vi undviker nästa år med ett tryggt lag som är inkörda i spelsystem och roller och det ger poängen vi behöver för att sluta i topp oavsett ifall vi skulle ställa exakt samma lag på isen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:
Tror som många andra här att laget för vara relativt orört till nästa säsong. Går vi däremot inte upp nästa säsong så är det goodbye till rätt många, men det tar vi då. Förslagsvis går vi upp redan nu.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Det du bör ha i åtanke är att våra attraktiva spelare kommer att plockas av shl klubbar, i allsvenskan får man inte flera säsonger på sig att bygga en trupp eller utveckla spelare, det handlar om att få spelare att blomma ut samtidigt som man lyckas värva in pelare som blir flippar och gå hela vägen upp.
Ta tex AIK, går dom inte upp nu så kommer dom nog tappa 2-4 spelare till shl, tror för övrigt att minst 2 redan är signade av shl lag, det är tufft att tappa sina 3-4 bästa spelare.

Men visst tusan har Modo goda chanser att bli ett topplag i AS, man kan bara fortsätta arbetet med att värva in bra spelare och jobba med talangerna och hoppas att dom är tillräckligt oattraktiva för att inte plockas och lånas ut men tillräckligt bra för att bidra till framgång i Modo
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Svårt att säga sånt där, jag menar kolla lagen ovanför till exempel Oskarshamn och Västerås, de har knappast haft bättre förutsättningar än Modo.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter:

"Vår säsong är rätt bra"

så du är nöjd med en sjätteplats i allsvenskan med 20 vinster under ordinarie matchtid över 52 omgångar? 38% vinster i allsvenskan alltså.
Kommentera