1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478829 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1969921

Sv: Silly season - 2019
J F K: Jag är dock övertygad om att vi hade vunnit guld ifall vi haft Roger Nordström i mål och Malmö haft Freddan i mål. Men visst, han var en av mina hjältar när jag växte upp så jag var kanske lite väl hård.

Vill dock minnas att jag inte uppskattade honom som andretränare och fick en smärre chock när han fick rollen som sportchef.

Klart Freddan inte hade fått förlängt, men GM-rollen skapades som bekant mitt under säsongen, i december, med kommentaren "Det handlar exempelvis om utbildning och rekrytering av spelare och ledare på alla nivåer". Freddan fick därmed officiellt inte sparken, men indirekt var det ju det som hände, eftersom Markus fick det övergripande ansvaret för spelarrekryteringen. Det tillsattes inte heller någon ny sportchef.

Kolla in de två trupper han värvade ihop:
www.eliteprospects.com/team/9/modo-hockey/2009-2010
www.eliteprospects.com/team/9/modo-hockey/2010-2011

Det är närmast surrealistiskt att tänka sig att den första truppen missade slutspel och att den andra truppen slutade sist i Elitserien. Uppenbarligen var det inte brist på pengar som var problemet under dessa år. Jag tycker att detta är bland det sämsta betyg man kan få som sportchef, dvs att man sätter ihop dyra trupper som på pappret borde krossa allt motstånd, men som i realiteten är odugliga.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2019
Bad_Brett: 21 forwards o 13'backar, inte dåligt....
Låst ämne

Sv: Silly season - 2019
Bad_Brett: Jag kan även tycka att tränarna (som normalt har en del att säga till om gällande bygget) bär en stor del av ansvaret.

Men jag ser gärna någon annan som sportchef än Freddan men det är mest för att jag tycker att det krävs mer ”akademiska kunskaper” för att vara chef.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2019
Bad_Brett: För att kunna ha kontinuitet på ledarsidan(läs gm) .Vill det till att man är noggrann i rekryteringen av GM. Jag håller nog med dig angående Fredrik Andersson.
Risken är ju överhängande att man kommer vara tvungen att vara kortsiktig om det skulle visa sig att trots Anderssons lokala anknytning samt gigantiska modohjärta är resultaten bristfälliga.
Låst ämne