1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479654 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1976349

Sv: Apropå ingenting...
AIK värvar Robin Jacobsson, en bra back helt klart. Men nu har dom fyra backar som alla väger över 90 pannor. Och dom fyra ska logga många minuter. Så min fråga är, hur bra är dom egentligen på skridskorna? Finns ju en risk att dom kommer bli en åkattraktion. Dock så är dom alla fyra bra backar så kanske att det blir succé istället. Isåfall så måste dom vara väldigt positionssäkra om det ska gå vägen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
modomille: Alla över 90 kilo är dock inte orörliga. Jag vet inte om jag skulle kategorisera Victor Hedman som dålig skridskoåkare trots att han passerar 100 kilo och är väldigt lång...

Men, visst finns risken med en trög och långsam backsida. Man kan inte bara titta på individuell kvalité när man värvar, utan man måste titta på vilken typ av hockey man vill spela och vilka andra spelartyper man har i laget.

Minns när Foppa gick till Flyers och de hade Hatcher och två andra väldigt stora, starka och långsamma backar. Sedan infördes nolltoleransen för spelförstörande spel och Philladelphia hade gigantiska problem... Risken finns att ett AIK som vill spela en afallsglad och konstruktiv hockey får en jobbig vinter helt klart.
Kommentera