1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479916 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1983462

Sv: Träningsmatcher 2019
Rytter: Du har en tendens att ofta missa det jag eller andra skriver?!, du får ta och lära dig läsa inlägget!
Jag skrev att Modo har en ”onormalt” bra backbesättning, inte bäst defensivt men nog bland de 2-3 bästa offensivt.

Mora har bäst backbesättning i det defensiva spelet!

Nä jag skulle inte heller vilja byta, det vore rätt korkat
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Träningsmatcher 2019
Gavelo:

Vilka är bättre offensivt om du rankar oss som tvåa eller trea?

Anledningen att jag kommenterade är att jag helt enkelt tycker att vår backbesättning är 5 plus (med Viklund in så ser det galet bra ut), den är överlägset bäst i serien just nu och skulle inte byta ut den mot något lags. Den är så pass bra att vi ska kunna ha den bästa defensiven i ligan. Består av en perfekt mix med rutin och unga spelare som varit med ett tag och är på väg upp, spelare som har alla förutsättningar att spela ett lysande försvarsspel och även bidra offensivt.

Du kanske missat hur hockeyn gått framåt de senaste åren, att ha stora defensiva backar är inte längre lika viktigt som tidigare, bättre att ha rörliga backar som kan läsa spelet och är smarta. Kolla t.ex på IKO tyckte du dom hade en bra uppsättning defensiva backar innan serien startade?

Dom lyckades trots flertalet småa, rörliga, puckskickliga och smarta backar få till ett lysande försvarsspel och det höll dessutom väldigt bra mot ett SHL lag, där ser jag likheter mot vår trupp. Sedan är det inte bara backbesättningen som står för det defensiva, en bra defensiv i dagens hockey bygger på att blanda in samtliga fem spelare i försvarsarbetet och arbeta som en enhet. Därför är det extremt svårt att ranka en backuppsättning defensivt, då det är något hela laget är involverad i.

Att ha stora skithus längstbak som bara rensar och kan hålla bort framför mål hör till det förflutna. Därför tycker jag att vi har alla förutsättningar på backsidan att sätta seriens bästa försvarsspel. Om vi inte lyckas skulle jag främst inte skylla på försvararna och avsaknad av rena defensiva backar utan leta anledningen i spelsystem/direktiv i försvarsspelet och analysera hur forwards jobbar i defensiven. Blir vår defensiv ett problem i år skulle jag faktiskt vilja ifrågasätta hur Björn och Styf har lyckats med att sätta ett försvarsspel, för jag anser att dom inte kan få bättre förutsättningar på denna nivå.

Det är min åsikt när det kommer till vår backbesättning, den har alla förutsättningar att tillsammans med forwardssidan bidra till att skapa seriens bästa defensiv, och det finns ingen uppsättning jag ser som mer komplett och med bättre förutsättningar att lyckas. Dock finns det några som ligger nära.
Kommentera