1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481423 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1983667

Sv: Träningsmatcher 2019
Foppatofflan: Det jag funderar på är om både Löven och Mora är så mycket sämre? Vi vann ju rätt klart i båda matcherna. Hade vi bara haft lite bättre skärpa i avsluten skulle siffrorna ha varit större.
Frågan är om vi som tydligen släppt lite på hårdträningen inför cupen därför är bättre eller om vi helt enkelt har ett så pass bra lag som de flesta tippar. Man är lite för luttrad för att tro att det senare är fallet...

Jag är fortfarande oroad över försvarsspelet där vi släpper till alldeles för många backskott. Masuhr gjorde mål igår och även mot Löven var det ett backmål. Första målet igår var retur efter ett skott. Dvs, tre av fyra mål mot oss i cupen har varit från backskott. Det följer trenden från förra året där vi släppte inte groteskt många mål från backskott...

Vad jag vill att vi ändrar där är att sluta vara så aggresiva i egen zon när motståndarna har pucken under kontroll. VI måste inte åka med två man ned på en ensam kille i hörnet, för då blir någon annan (nästan alltid deras back) fri för snubben att passa. Gå stenhårt på dem om de inte har pucken under kontroll alltså, men sluta upp att jaga som dårar annars.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Träningsmatcher 2019
J F K: tror du kan ha en poäng att de olika lagen kommit olika långt i sina processer. MoDo har sannolikt kommit längst med tanke på bibehållen trupp från ifjol. Det kan säkert påverka hur lagen prioriterar träningsdos i olika faser.

Angående att släppa till backskott är det ju absolut en svaghet. Tror man får finna sig i att det är baksidan med ett aggressivt presspel. Gäller nog att hitta en balans i avvägningar där. Men alla spelsystem har sina brister och det enda man kan göra är väl att skademinimera så gott det går?
Kommentera

Sv: Träningsmatcher 2019
J F K: sänds matchen idag nånstans?
Kommentera