1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478972 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1990008

Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Detta är en bra observation, om vi lyckas störa uppspelet med vår höga och tidiga press så får vi ner pucken och får ett kort byte och nya friska ben in som tar över.

Men detta händer för sällan, ofta blir det som du beskriver att vi jagar bakom mål, motståndaren spelar ur pressen och den stackare som var bakom mål har en maxåkning över hela banan för att komma ner till vår box. Han är då så trött så det är mer som en kon som glider runt och aldrig kommer ut i press eller i skottlinjen, blir som att spela 5 mot 3.

Detta med att jaga som galningar i BP var en intressant ide, men snälla sluta med det direkt då det bevisligen inte fungerar.

AIK hade förra säsongen bland de bättre BP jag sett på denna nivå, man såg ganska avvaktande ut när motståndarna försökte ta offensiv blå och i sin box men man satte stenhård press och var aggresiva i exakt rätt lägen då motståndarna inte hade kontroll på pucken. När dom spelade med kontroll så hade man en tätt box och täckte av skott och passningar för att sedan hugga så fort puckhållaren fipplade med pucken eller ifall en passning inte gick exakt.

Detta skulle jag vilja se modo implementera istället för att åka som galningar och jaga fram spelare bakom mål, det leder bara till trötthet och fungerar sällan. När det inte fungerar får vi långa sekvenser mot oss och oftast leder det till mål för motståndaren i deras PP.
Kommentera