1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474701 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1990278

Sv: Modo-Khk 30-09-19
Robin Ztorken L:

En kombination kanske.

Glädjande dock att vi studsar tillbaka efter SSK matchen och att vi inte faller in i KHK:s tempo utan att vi spelar vårt spel. Men sedan är det svårt att veta ifall KHK hade en dålig dag på jobbet likt vi mot SSK eller ifall det var vi som var bra som gjorde matchbilden.

Allt talar nu för förlust imorgon, att ha höga toppar och djupar dalar verkar vara vår melodi i början på säsongen. Men hoppas att vi för första gången kan sätta ihop två bra matcher på raken.

Spela stenhårt på kroppen på Dahlen, få honom att fastna i närkamper i sargen, det jag sett så verkar han inte gilla 5 mot 5 och kommer bort rejält där när han inte får sina ytor. Sedan är förstakedjan både deras hot och svaghet, dom får inte få fäste på oss, så kan vi täta till defensivt när de är inne har vi bra läge att vinna pucken och ställa om snabbt. Att spela i egenzon är inget de grabbarna gillar speciellt mycket eller är speciellt duktiga på.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo-Khk 30-09-19
Rytter: Tror nog det räcker alldeles tillräckligt att bara sätta en gubbe som ligger nära Dahlén för stunden. Han åker ändå inte sig fri från markeringar och är egentligen bara ett alternativ när motståndaren "tappar" honom.

Risken finns att man istället lämnar det för öppet för Dahléns kedjekamrater som inte direkt är ofarliga med ytorna som ges. Lite som missen Södertälje gjorde.

Är det en spelare i den kedjan ni ska se upp för så är det Lööke, han skapar i princip alla förutsättningar framåt i den konstellationen.

Men lite lätt förenklat så kan man säga att Timrås förstafemma med kontroll på pucken nästan är ett numerärt överläge men utan puckkontroll spelar de istället boxplay.

Spåkulan säger att det är andrafemman som kommer vara största hotet i 5 mot 5 imorgon och den ni ska se upp för mest så länge ni håller er utanför hockeyfinkan.

Om man skulle simulera matchen imorgon med det statistiska underlaget som finns att tillgå skulle Modo vinna med uddamålet. Detta förutsätter att ni ställer Lundin.
Kommentera

Sv: Modo-Khk 30-09-19
Rytter: Dahlen har 4-2 i plus/minus, så han är varken inne på avsevärt många mål framåt eller bakåt i fem mot fem. Det är som du skriver i PP som han är rejält farlig.

Det gäller för övrigt hela Timrå. Man hade inte varit ett topplag om man inte vore så oerhört duktiga i special teams, så lite förenklat blir det två motpoler som möter varandra. Vi är usla i special teams, men seriens bästa lag i fem mot fem.

Får man hoppas att domaren släpper på lite mer nu när det är derby? Igår var domaren ganska petig och det har jag sett i flera matcher. Ibland däremot får man en domare som håller en mycket högre nivå gällande bedömningar och den typen skulle verkligen gynna oss.
Kommentera