1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482729 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1991103

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
digitalbath: Absolut men det är tyvärr inte inställning som är Modo stora akilleshäl!
Det är att man spelar på ett sätt som Modo inte fungerar, rent taktiskt är Björn underlägsen många andra tränare och Styf har väl inte heller haft någon framgång med de defensiva jobbet.

Idag bör man ha haft en taktik, undvik utvisningsbåset, sen tar man 10 2:or där 4/5 är helt onödiga och uppkommer för att spelsystemet att vara kreativ försätter andra i svåra och ibland oundvikliga situationer.

När Modo möter lag som är lite slöa i Checkingen så kan man spela kreativt och äga mycket puck, när man blir pressade så kommer pucktapp, slarv och indianare som ställer laget i situationer som man inte kan reparera.

Aja det spelar ingen roll, Björn coachar och såhär kommer det troligen se ut fram till i vår, bara hoppas vi kan bli bättre i PP så kanske vi ändå vinner fler matcher än vi kommer att förlora.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Gavelo: Håller med om inställningen. Men inte att Hellkvist är en dålig matchcoach.

Seriöst var kommer det ifrån?

Misstagen ikväll är helt på spelarna, inte Hellkvist eller Styf.

Hellkvist dålig matchcoach?

Han tar timeout i ett viktigt skede av matchen, när vi fick PP efter Timrås 2-1 mål och det var en chans att vända på steken. Bra coachat

Han ändrar på kedjorna inför tredje och det ger effekt på en gång. Bra coachat

Han använder 300kg när han känner att laget behöver energi. Så bra coachat igen.

Nej den här förlusten är helt på spelarna, individuella misstag. Så som Sylwanders och Hagelins utvisningar.
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Gavelo: Björns taktik var ju att undvika tvåor. Han sa ju det i intervjun efter matchen. Utförandet blev tråkigt nog inte enligt ritningen den här gången. Disciplin är nog det som behöver arbetas in, men då måste man ha lite tålamod. Beteenden och invanda mönster kan vara svåra att bryta. Däremot att kassera ett spelsystem som fortfarande är i utveckling omgång 6 känns lite väl drastiskt.

Ser fram emot nästa match mot Västerås.
Kommentera