1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

317734 inlägg · 3856 ämnen

Timrå - Modo 02-10-19

1991919 · » Till forumet


Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Robin Ztorken L:
Detta bör ta Tobias Å närmre laget, det kan vara positivt på sikt.
+3
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
puffe:
Dessa 4 är värvade plus förnyat kontrakt under 4 år.
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
ivandrago: Du nämnde 4 spelare plus att vi redan värvat ett antal. Det blir ju snart ett halvt lag.
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Foppatofflan: Väldigt bra skrivet
+1
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
puffe: Självklart har ingen av oss här all information, därav min reservation. Kanske har personkemin med Björn spruckit helt och hållet och att han valt att inte säga detta öppet. Att säga att det är ett misslyckande för tränarstaben att han inte lyckats är ett tveksamt påstående. Juniorers utvecklingskurvor ser ju helt olika ut, vissa late blommers, vissa väldigt lovande till en början, medans de senare vissnar helt och hållet. Vad som är orsaken till att utvecklingskurvorna ser olika ut för olika spelare går aldrig att säkert veta. Omgivningen i laget, femman, den egna potentialen, talang för att träna hårt och inte ge upp, personkemi med lagkamrater, tränare etc. Har full förståelse för att spelare ibland vill röra på sig om de känner att de kört fast. I detta fall säger han själv att han fått för lite speltid och verkar skylla på tränarna...det är bara det att han verkar ha missat att han fått mycket speltid och chanser och att han dessutom inte förtjänat speltiden samt att andra spelare tillfälligt tagit hans plats. Kan tycka att han borde visa lite fighting spirit, kriga på och visa att han inte viker ned sig. Det är väl det vi vill att Modo ska stå för? Det är ju inte så att han varit bänkad i 10 matcher, utan 1, plus att han dessförinnan fått upprepade chanser i potentiellt presterande positioner som PP. Självklart hade det varit skoj om han hade lyckats. Han hade visat bra inställning om han valt att kriga på ett tag till. Nu visar han snarare en attityd som jag inte tycket att Modo ska stå för.
+5
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Robin Ztorken L: Wernblom redan spelklar, är uppsatt som extraforward hos Vik
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
J F K: Håller med, dessutom har han inte tagit några större kliv framåt i sin utveckling.
Klaga o gnälla med den speltiden verkar ju bara löjligt.
Jag tycker han fått chans i både pp och box, man har således gett honom både utrymme och förtroende men han har inte varit tillräckligt bra, helt enkelt
+5
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
kulltorp: Då han tydligen snittat 13 minuter per match håller jag inte helt med om att inte fått speltid nog. Många juniorer får klart mindre speltid.

Problemet är nog att han kom fram alldeles för tidigt och hyllades mer än hans spel visade. Det är ganska lätt att förstå att han är väldigt frustrerad att han fler år efter första matchen fortfarande inte riktigt slagit igenom. Jag tror på en kombination där det också spelar in att han hamnar i en annan miljö där han inte står i skuggan av sin far.
+6
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Ogie Ogilthorpe: Är det inte så enkelt att Wernblom behöver speltid för att utvecklas och Modo kan inte ge han det.
Han är en driven kille som inte vill offra tid på bänken.
Detta blir väl det bästa för alla.
Bara hoppas att han blommar ut och hans hjärta för Modo gör ju att ni har en chans att få tillbaka honom i framtiden.
Det gynnar ingen att han möter bänk.
+2
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
puffe:
Skrev jag det?

Däremot kunde man låtit bli att förlänga med Tommy E.
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
ivandrago: Vi skulle alltså bytt ut halva laget i år igen? Ska vi ha nån chans att gå upp, vilket jag hoppas är målet, så har vi väl gjort rätt inför denna säsong?
Kontinuitet, men skulle vi lyckas gå upp så hade dina 23-27åringar inte platsat i SHL helle, då hade dom redan spelat där. Oavsett, målet är att gå upp, skulle vi lyckas så är i bästa fall en handfull spelare bra nog.
+1
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Foppatofflan: Du skriver en massa onödiga saker samtidigt som du att erkänner att du inte vet vad som hänt...Att inte kunna förvalta och utveckla talangen hos en lovande junior kanske är ett misslyckande både för spelaren och vår tränarstab, men tränaren är fortfarande oantastlig i mångas ögon.
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
wolper: Klart vi har ett bra samarbete med Västervik. Våran nästa tränare arbetar ju där. ;)
+2
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Ogie Ogilthorpe:
Råkar veta att Sylwander inte är särskilt dyr, sannolikt en av de billigare rent lönemässigt om vi ser till de vuxna spelarna.

Hägga tycker jag sett till prestation varit en bortkastad plats, den kunde Werner fått.
+3
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
modomille: Det är ju inte värvningen av Hägga som är problemet. Det är värvningen av Sylwander som är problematisk. Dyr, dålig och bredd.
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
ivandrago: Såklart ska man ha nästa års lag i åtanke med. Men så här är livet i HA, spelare söker sig uppåt och pga det så behöver man ofta tänka kortsiktigt. Här så får man vara glad om man kan behålla truppen någorlunda intakt i två säsonger.

Sant angående åldern på backsidan, men vad skulle vi göra? Tacka nej till Hedman/ Enström? Det har man inte råd med i HA. Eller skulle vi ha sagt nej till dom duktiga ungtupparna och istället tagit in HA medelmåttor bara för att få lite mer kontinuitet?

Jag kan hålla med om Häggström, där hade vi kunnat använda pengarna smartare men håller inte med om dom andra. Det var självklart när vi förlängde med Hedman, första förlängningen var efter degraderingen. Då sågs han som en klassback i HA, han hade också välbehövlig rutin och hjärta. Andra förlängningen var efter säsongen 17/18, Hedman hade nyss gjort en bra säsong och han utgjorde en stomme i laget. Så såklart han skulle få förlängt.

Angående Tommy E och V Öhman så säger jag så här, om vi ändå ska värva in medelmåttor så varför inte värva in medelmåttor från Övik som faktiskt har hjärta för klubben?

För det är ungefär vad vi annars hade haft råd med, medelmåttor.

Jag ser absolut att det kommer bli svårt. Men det jag försöker förklara för er att Modo hade inte kunnat gjort så mycket annorlunda.
+3
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
ivandrago: Jag tycker att det är lätt att säga, men mycket svårare i verkligen att bygga för längre än en säsong i allsvenskan. Vi är väl enda laget som fått behålla alla spelare man ville. Hur många 27-åringar som gör en riktigt bra säsong i allsvenskan vill stanna där och inte spela SHL? Då köper jag att vi behåller Tommy och Hedman framför att byta varje år som kan bli alternativet.

Det är ju i princip bara juniorer som exempelvis Norlinder som kan vara bra nog för SHL, men ändå ha tålamodet att vänta en säsong med att kliva upp för att få speltid. EN tjugosjuåring värderar säkert lönen mycket mer...
+6
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
modomille:
Jag tycker man även bör ha säsongen 20/21 i tankarna när man bygger laget inför 19/20. Vi kan utgå ifrån att Hedberg/Berglund/Norlinder är borta om vi är kvar i allsvenskan, då de kunde lämnat om de velat.

Det är högst osäker om Tobbe E fortsätter. Det betyder att vi skall rekrytera ihop en helt ny backsida till nästa säsong. Hade men haft backar som var kring 23-27 istället för Hedman/Enström hade sannolikheten att man behövt rekrytera 5-6 nya backar till 20/21 minskat.

Jag tänker på Tommy E/Victor Ö/Hedman/Häggström, jag är rätt säker på att de pengarna kunnat användas till bättre spelare. Hade de inte varit från Övik hade de flesta inte tyckt att de tillförde nåt.

Det är snarare du som griper efter halmstrån genom att läsa in saker i Ogie påstående som han inte skriver. Du kan själv inte se att det blir svårt att bygga backsidan inför 20/21 om vi är kvar i allsvenskan?
+1
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
jonsson: "Står Västervik för lönen tro?"

Det vore riktigt korkar att låna ut honom och själv betala för lönen...
+1
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
ivandrago: Så det räcker inte med Norlinder, Hedberg, Berglund och Öhman på backen som alla är unga och utvecklinsbara? Det behövs rutinerade spelare också. Jag ser inte problemet med förlängningen av Tommy och Hedman. Vi har ändå kunnat ge istid till unga och utvecklinsbara backar. Har du glömt bort Sellgren och Lindgren?

Vilka spelare syftar du på? Jag tycker du griper efter halmstrån.
+1
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
wolper:

Står Västervik för lönen tro?
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
wolper: kommer dock sakna honom ja synd att han ger upp. Skön energi i honom. Men vill han inte spela med oss går det ju inte att göra så mycket.

Edit. Känns ju dock som vi har ett bra sammarbete med västervik då😊
+3
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
ivandrago:
I tillägg så är en av omarks uppgifter att hålla koll på spelare som finns i andra klubbar. Omark nämnde att man har koll på Oskar P/Tjernström/Alba. I OPs fall tror jag dessutom att han lämnade i samförstånd för sedan komma tillbaka.
+2
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
wolper:
Han har fått spela i 3-4 och en del PP/BP. Tycker ett snitt på 13 min ändå något att arbeta med.
+1
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
modomille:
Jag tror inte det är det han menar. Han tycker att laget är byggt för denna säsong, vilket Hellkvist själv erkänt eftersom man satsar på att gå upp iår.

Själv tycker jag inte att man skulle förlängt med exv Tommy E, jag tycker även att det var fel att förlänga med Hedman. Man skulle sökt spelare som var lite yngre och utvecklingsbara.

Sen tycker jag att grannens grabbspåret slår fel ibland. En del spelare bli akutella endast för art de råkar komma från Övik, och får gissningsvis både längre och bättre kontrakt av den orsaken. Min bedömning är att de skadar klubbens jakt på framgång. Det betyder inte att man skall låta bli att satsa på juniorer eller spelare från men det får inte bli en ensam faktor.
+1
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Foppatofflan: känns lite tråkigt att han måstr ut i media och gnälla på modo. Hade han inte istället bara kunnat sagt att han fastnat lite och behöver lite av en nystart i annan klubb där han kanske får mer speltid och kanske större roll. Har väll ändå fått bra chans i modo? Spelat bp/pp osv. Är väll kanske att han inte fått testat att spela i en av de ledande kedjerna som kan va litr synd?
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
ivandrago: Så vi skulle inte ha förlängt med Norlinder, Toby, Hedberg och Berglund? För risken att dom sticker nästa år är för stor? Du hör ju hur idiotiskt det låter.
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Nucky: dessutom är det inte Modo som inte velat satsa på honom, utan Wernblom som begärt att få bli utlånad. Alla spelare måste finna sig i en konkurrenssituation i en lagsport, även så kallade grannens grabbar. Werner har fått oceaner av chanser... för många i mitt tycke. Tycker Björn har varit övergenerös när det gäller Werners speltid.
+4
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Ogie Ogilthorpe: Håller med dig till viss del, men samtidigt kan vi inte vänta hur länge som helst på att juniorerna ska utvecklas till sin fulla potential.
Då är några år i en klubb med lägre målsättning och mer istid en bra lösning.

Dessutom har man garanterat koll på de som dragit, något Fredrik Glader och Urban Omark nämnde när man pratade om den scoutingverksamhet man ska bygga upp.
Där nämndes att kontakten och uppdateringar av av spelare som fått sin utbildning i Modo kommer prioriteras.

Angående Wernblom har det byggts upp en enorm övertro på honom, sedan han beskrevs som den nya Foppa osv.
Tror nog det är rätt skönt för honom att lämna Övik, och pressen som varit uteslutande pga hans efternamn.

I stora drag tycker jag klubben är på väg i rätt riktning, även fast det såklart är tråkigt när en lovande talang som Wernblom lämnar.
+5
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
#13: Du kan inte ha läst mitt inlägg, eller så är läsförståelsen lite sådär?

Jag klagar inte över Wernbloms vara eller inte vara. Jag klagar över att föreningen återigen har tappat sin väg, bytt kurs på kort tid och nu återigen skiter i att bygga upp en kärna av yngre speklare över tid . Återigen har man gått bananas, gett en tränare fria händer och sett på när denna tränare återigen prioirterar kortsiktighet över långsiktighet.

Om vi ska upp till SHL så är det genom att år efter år ligga i toppen, inte genom att satsa stenhårt ett enstaka år.
+2
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
#13: Min känsla är att MoDo vinner ikväll och mycket tack vare att de får till BP men tyvärr segar vi på ett litet tag till i PP. Så vi vinner med 3-2 och inget mål insläppt i BP!
+2
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
modomille:
Jag håller med inte Ogie generellt, dock har han en poäng särskilt när det gälle backsidan. Där kan vi mkt väl vara på noll om vi spelar i samma serie. Kanske Öhman är kvar. Fw sidan löser sig nog.
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Ogie Ogilthorpe: Det är sådana som dig som hade hittat något att klaga på även fast vi hade vunnit SM guld...
+3
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Ogie Ogilthorpe: Du behöver inte vara så dramatiskt över en spelare som inte platsar och därefter behöver speltid. Det är inte världens undergång. Vi har varit bäst i 5 mot 5 i hela serien och om vi vara får ordning på Special Teams så kommer vi vara i toppen utan tvekan.
+5
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Bad_Brett: Jag har exakt samma känsla som dig om Björn.

Jag är rätt säker på attt vi nästa år kommer stå här och fortfarande spela i allsvenskan, Björn orkar inte vara borta från familjen och är tillbaka i skåne, vissa spelare som är på väg mot större saker är borta (typ Berglund, kanske J.Johnsson), andra legoknektar som mest tänker på sin egen utveckling har dragit (Hedberg tex) och Tobbe, Tommy och Hägga calls it a day.

Kvar står vi med en massa skånska medelmåttor som Haglin, Sylwander och Rosdahl, en åldrande Oscar Hedman och Karla och Björklund som får dra hela laget. Och vi tänker att det skulle kanske ha varit rätt så bra med en kärna av grannens grabbar på väg upp: Jakobsson, Wernblom, Wahlgren,Öhman, Alba, OSL....


Precis när man tror att Modo är tillbaka på rätt spår igen så börjar man sladda tillbaka till sina gamla missbrukarvanor som gjorde att vi åkte ur SHL. Slutar väl med att vi åker ur Hockeyallsvanskan om några år...

Funderar hårt på att säga upp mitt C-More abonnemang.
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
NDR: Helt rätt. Wernblom är oerhört överskattad även bland fans bara för sitt efternamn och det ursäktar så mkt.

Efter uttalandena han gör känna de bara än mer rätt att han försvinner. En 19 kan ej diktera laguttagning, bra att Björn iaf säger ifrån.
+6
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Gäsp:

Klar för Västervik enligt Höken.
+1
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Monno: okej, jag kan hålla med om att jag använde överord, men innebörden står jag för. Visst, vi vet inte vad som sagts mellan honom och tränarstaben, men till syvende och sist så behöver samtliga spelare underordna sig tränarstaben och spelsystemet. Att han offentligt går ut som han gör är under isen.
+1
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Foppatofflan: Fantastiskt pinsam kommentar.
+1
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Gavelo: Wahlgren och nu Wernblom
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Foppatofflan: Lugn nu, ni vet inte vad han känner, han är inte den första spelaren som fastnat, sökt sig vidare för att få en nytändning.
Huvudsaken att Modo och Werner jr har en bra dialog, han är en talang från egna led så får han det att lossna kan han bli aktuell senare i vinter igen alternativt framöver i tiden.
Tråkigt men han är vuxen och får stå för sina egna beslut.
+3
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
NDR: exakt! han är en jäkla fjolla!
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Foppatofflan: ”det brast i kommunikationen”...ta ditt eget jävla ansvar! Såna som tror att man är större än laget och klubben ska dra iväg så långt bort det bara går!
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Bad_Brett: Lika kluven som Dig. Jämför man med 00:orna i Timrå så har Wernblom fått samma chans, han var uppe och spelade seniorhockey tidigt och Min känsla är att MoDo hela tiden har lyft fram honom på ALLA sätt och vis. Nu suger Hockeyallsvenskans hemsida så jag kan inte se, men jag har för mig att jag läste att han snittat runt 13 min denna säsong, rätt ok istid kan jag tycka utifrån prestation.

Tittar man på och jämnför med Olofsson och Hållander så har ju inte Wernblom direkt lyft, även om han fått sina chanser. Det tråkiga kan jag tycka, men det är ju så det är idag, att man efter 6 matcher med 13 mins speltid väljer bort moderklubben, man kan ju ha haft lite mera tålamod. Men å andra sidan, fungerar inte kemin mellan tränare och spelare så är det ju ibland lika bra att bryta tidigt.

Min känsla är att Wernbloms har lite för höga tankar om sig själv.
+13
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Gäsp: var inte ledsen...han är en diva.
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Gäsp: Väldigt många unga forwards från vårat led lyckas inte i a laget. Vad beror det på? Det är bara backar vi lyckats få fram senaste tiden. Vi har väl inte haft en egen junior forward som gått in i första två femmorna sedan SHL tiden.
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Det tar nog lång tid tills vi ser Wernblom i mododressen igen tyvärr! Provläs till 22.31.
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
ivandrago: Snart kommer skadorna Då blir det grus i maskineriet för båda lagen .
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
Duncan:
Och varför skulle man göra det?
Kommentera

Sv: Timrå - Modo 02-10-19
ivandrago: Går man in för att förlora matchen så skall man göra som du säger.
Kommentera

1991919 · »