1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474590 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1992236

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
jonsson: Min syn är att vi spelar ett spel vi inte klarar utav. Vi försöker spela oerhört aggresivt, men det kuggar inte i riktigt. Såg man igår så var det några tillfällen då jag tycker att det är rent av idiotiskt aggresivt. Harald visade på ett exempel där Karlström och Enström gick stenhårt på samma spelare och Västerås blev fyra mot två i slotet. Det fanns fler och ännu värre exempel där vår extrema press helt enkelt blir lätt att spela förbi och där resultatet är flera fria spelare i mycket farligare positioner.

Vad jag menar är att ledningen måste göra två saker.
1. Sälja in det så att alla förstår och spelar efter ett så pass aggresivt försvarsspel.
2. Ändå se till att avvägningarna blir smartare. Även om man vill spela så aggresivt så MÅSTE man avgränsa sig till att bara vara aggresiva när man har en bra chans att vinna pucken. Det kan ALDRIG vara så att man ska rusa två man på en Tony Mårtensson med 100% puckkontroll i sarghörnet för att ge ett tydligt exempel. Det måste alltså defineras i vilka situationer man backar hem och i vilka man sätter pressen. Vi är flera som förespråkar att låta motståndarna ha pucken efter sargerna, men att när antingen pucken kommer till ett farligare område framför mål eller motståndarna pga dåligt pass el dyl har dålig puckkontroll. Då sätter man in pressen.

Jag tycker att det kanske blivit ännu aggresivare än ifjol och faktiskt ännu sämre. Vi är snart inne på AJ-nivå där vi också pressade som dårar över hela banan, men där spelarna efter hand helt enkelt inte hade förtroende för att systemet fungerade. Då blev vissa passiva och i ett aggresivt system måste alla vara aggresiva, men under AJ föll försvaret ihop som ett korthus. RIsken finns att det återupprepas om vi inte får ordning på det snart.

Sedan finns också problemet med att om man pressar så hårt så blir spelarna snabbt trötta och fulla med mjölksyra. Vinner vi inte pucken snabbt så har vi så mycket mjölksyra i benen att vi inte orkar göra någonting alls när vi vinner pucken. Jag har inte sett ett enda allsvenskt lag i höst som så ofta blir nedtryckta och där då spelarna stapplar fram med totalt stumma ben. Då är vi ändå det lag med mest puckinnehav så det borde vara motståndarna som blir trötta oftare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
J F K: Håller med om att vi ibland pressar för hårt och därigenom går bort oss, men tycker inte det är så illa som du beskriver. Tvärtom har försvaret varit riktigt bra de senaste matcherna förutom några individuella misstag.
Gårdagens match tappade vi pga ineffektivt anfall, och framförallt PP.
När vi inte klarar att förvalta PP måste vi istället leverera 3-4 mål/match i 5 mot 5 vilket blir omöjligt i längden.
Igår var förstakedjan ännu lite bättre än sist, med From tillbaka. Men likt förbannat sitter inte pucken.
När då andrakedjan med JJ och Karla inte klarar att leverera så förlorar vi.
Vi hade dock 4 skott i virket igår, om nån av dom suttit hade det blivit en annan match.

Vi vinner heller inga jämna matcher (lyckas inte stjäla poäng som Timrå varit skickliga på hittills)
Blir istället åt andra hållet, de enda matcher vi vinner kräver en överkörning a’la Mora-Karlskrona
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
J F K:
Harald menade att Enström gick bort sig där, och jag tror i motsats till dig att det inte ingår i hans instruktioner men kan ju såklart inte veta. Alla backar håller faktiskt inte på så i det läget.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
J F K:

Bra sammanfattat👍
Kommentera