1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478711 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1992235

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
J F K:

Er syn på att vi inte vann igår eller vinner överhuvudtaget?

Är vi inte bra nog?
Otur?
?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
jonsson:
Jag känner mig än så länge rätt trygg men att det komme vända, jag vi denna säsong till skillnad från tidigare säsonger har förmågan att trycka på i anfallszon. Även i matcher där inte allt går vår väg så är vi i anfzon och nöter på. Jämf med den goda inledningen under Särkijärvii där vi gick bra i början men i princip alla matcherna gick vår väg. Laget har ett sådant spel i sig att jag mkt väl skulle kunna se dem ta 10 raka.

Försvarspelet tycker jag generellt ser bra ut 5 mot 5, BP är däremot svajigt. Men jag tror det inte skall vara någon fara på taket.

Det närmaste 3-4 matcherna är däremot rätt viktiga för att vi skall komma på rätt köl igen. Almtuna/Kristianstad/Aik/VH skall helst vara 12 av 12.

Ang skottkartan den såg bra ut mot VIK, jämn första möjligtvis liten övervikt för VIK. Omvänt 2-3.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
jonsson: Min syn är att vi spelar ett spel vi inte klarar utav. Vi försöker spela oerhört aggresivt, men det kuggar inte i riktigt. Såg man igår så var det några tillfällen då jag tycker att det är rent av idiotiskt aggresivt. Harald visade på ett exempel där Karlström och Enström gick stenhårt på samma spelare och Västerås blev fyra mot två i slotet. Det fanns fler och ännu värre exempel där vår extrema press helt enkelt blir lätt att spela förbi och där resultatet är flera fria spelare i mycket farligare positioner.

Vad jag menar är att ledningen måste göra två saker.
1. Sälja in det så att alla förstår och spelar efter ett så pass aggresivt försvarsspel.
2. Ändå se till att avvägningarna blir smartare. Även om man vill spela så aggresivt så MÅSTE man avgränsa sig till att bara vara aggresiva när man har en bra chans att vinna pucken. Det kan ALDRIG vara så att man ska rusa två man på en Tony Mårtensson med 100% puckkontroll i sarghörnet för att ge ett tydligt exempel. Det måste alltså defineras i vilka situationer man backar hem och i vilka man sätter pressen. Vi är flera som förespråkar att låta motståndarna ha pucken efter sargerna, men att när antingen pucken kommer till ett farligare område framför mål eller motståndarna pga dåligt pass el dyl har dålig puckkontroll. Då sätter man in pressen.

Jag tycker att det kanske blivit ännu aggresivare än ifjol och faktiskt ännu sämre. Vi är snart inne på AJ-nivå där vi också pressade som dårar över hela banan, men där spelarna efter hand helt enkelt inte hade förtroende för att systemet fungerade. Då blev vissa passiva och i ett aggresivt system måste alla vara aggresiva, men under AJ föll försvaret ihop som ett korthus. RIsken finns att det återupprepas om vi inte får ordning på det snart.

Sedan finns också problemet med att om man pressar så hårt så blir spelarna snabbt trötta och fulla med mjölksyra. Vinner vi inte pucken snabbt så har vi så mycket mjölksyra i benen att vi inte orkar göra någonting alls när vi vinner pucken. Jag har inte sett ett enda allsvenskt lag i höst som så ofta blir nedtryckta och där då spelarna stapplar fram med totalt stumma ben. Då är vi ändå det lag med mest puckinnehav så det borde vara motståndarna som blir trötta oftare.
Kommentera