1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

317735 inlägg ˇ 3856 ämnen

Västerås - Modo 04-10-19

1992599 ˇ » Till forumet


Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Gavelo: Lakers kommer igen, de har ett självförtroende i botten som gör att de inte stressar upp sig allt för mycket över en dålig inledning. Dessutom agerar de på spelarmarknaden och har tagit in Melart nu.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Men även om det är tungt just nu så kan man börja undra hur grabbarna i Växjö känner just nu, från att ha dominerat svensk hockey några säsonger så startar man denna säsongen med 6 torsk på 7 spelade.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
wolper: Jag hade känt mig lugnare om spelet ändå på något sätt fanns där, resultaten hittills är inte det som oroar även om vi borde haft en 4-5 poäng till minst, det som jag oroas mest över är att vi i långa perioder varit helt överkörda och räddats av våra målvakter, eller inte räddats kanske men räddats från utskåpningar målmässigt.

Förra säsongen köpte jag att Björn infört ett nytt spelsystem och det kan väl ta ett tag innan det börjar sitta, men när det efter 60 omgångar och X antal hundra träningar inte ser ett dugg bättre ut, ja då börjar iaf jag att bli lite orolig, och när vi i varannan match uppträder som om det vore säsongens första ispass så känns det verkligen inte bra!

Jag tror att det finns mycket hockey i laget, Lundin har visat att han kan hantera 1:ā spaden, offensivt finns det kraft och bredd i alla 4a kedjor, defensivt finns det individuellt otroligt mycket skicklighet men ändå kuggar det väldigt sällan i.

Björn och Per måste börja trolla och det nu!
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
jonsson: Helt tyst nu i fikarummet i Umeå, så Löven får gärna vara i topp där de känner sig bekväma.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Icing-Ove:

Nja, hade gärna bytt placering med löven.
Ett tag iallafall
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
wolper: Fan va skönt att vi inte är ett topplag. Känns mer hemma så här. Hellre en extra icing så man kan gå och ta en öl.
+3
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
J F K: ah känns som vi måste lära oss att göra rätt avvägningar och inte pressa sönder oss själva. Känns som det fubkade bättre på försäsong. Kanske är mycket psykologiskt. Hoppas de kan börja slappna av mer och det kan släppa
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
jonsson: Handlar bara om bättre avvägningar, tror det ska extremt mycket till innan Hellkvist ändrar spelsystem
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
jonsson: Man gör justeringar. Jag tycker att man ska träna och prata om att välja rätt lägen att sätta press. Att avvägningar ska göras efter två kriterier.
1. Hur farligt är det att motståndaren har pucken. (i hörnet inte alls farligt, framför mål farligt).
2. Här motståndaren kontroll över pucken. Ju bättre kontroll och bättre spelare, desto mindre press och mer avgränsning av ytor sätter man.

Sedan borde målsättningen vara att inte vara färre än motståndarna framför eget mål. Det området måste prioriteras mer.
+3
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
wolper:

Kan man ens ändra spelsystem under pågående säsong?känns riskfyllt, ska vara marginellt då.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
J F K: fattar inte meningen när vi skall pressa med tre pers på en motståndare mot sargen i egen zon. När de tappar pucken där har de ju fan fri gata. Speciellt om de byter sida så skall modospelarna hetsbyta sida och försöka ställa sig rätt. Tror ni att vi kan lära oss att spela detta spelsystem eller bör det justeras innan det är föe sent? Gäller ju att spelarna fortsättet tro på det annars lär det ju bli mer kaos. Skulle behövad lite flyt och att pp släpper. Men man kanske vänta tills man mött alla och se vart det barkar? Bara rädd att de skall gräva ned sig psykologiskt. Men vi har inte förlorat mer än 2 matcher irad än va? Sedan måste vi ju lära oss att hålla oss ifrån utvisningsbåset. Positivt är ju att lundin har växt iallafall. Undrar dock hur det är med hanses
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Axle San: ..och även M.Sundqvist för den delen...
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
ivandrago: Visst hade vi kunnat vinna med tanke på ramträffarna, men glöm inte att Lundin kanske var vår bäste spelare igen.

Ja, jag kanske överdriver, men det är mest av frustration för att jag inte ser att vi förbättrar oss. Det borde vara ganska enkelt att justera, men att Hellkvist inte verkar acceptera att vi har problem känns frustrerande.
+2
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
ivandrago:

Uppehållet kanske blir lägligt och som du säger så ska vi kunna plocka merparten av poäng kommande 3-4 matcher.
MEN det ska spelas om det oxå.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
jonsson:
Jag känner mig än så länge rätt trygg men att det komme vända, jag vi denna säsong till skillnad från tidigare säsonger har förmågan att trycka på i anfallszon. Även i matcher där inte allt går vår väg så är vi i anfzon och nöter på. Jämf med den goda inledningen under Särkijärvii där vi gick bra i början men i princip alla matcherna gick vår väg. Laget har ett sådant spel i sig att jag mkt väl skulle kunna se dem ta 10 raka.

Försvarspelet tycker jag generellt ser bra ut 5 mot 5, BP är däremot svajigt. Men jag tror det inte skall vara någon fara på taket.

Det närmaste 3-4 matcherna är däremot rätt viktiga för att vi skall komma på rätt köl igen. Almtuna/Kristianstad/Aik/VH skall helst vara 12 av 12.

Ang skottkartan den såg bra ut mot VIK, jämn första möjligtvis liten övervikt för VIK. Omvänt 2-3.
+3
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
J F K: Håller med om att vi ibland pressar för hårt och därigenom går bort oss, men tycker inte det är så illa som du beskriver. Tvärtom har försvaret varit riktigt bra de senaste matcherna förutom några individuella misstag.
Gårdagens match tappade vi pga ineffektivt anfall, och framförallt PP.
När vi inte klarar att förvalta PP måste vi istället leverera 3-4 mål/match i 5 mot 5 vilket blir omöjligt i längden.
Igår var förstakedjan ännu lite bättre än sist, med From tillbaka. Men likt förbannat sitter inte pucken.
När då andrakedjan med JJ och Karla inte klarar att leverera så förlorar vi.
Vi hade dock 4 skott i virket igår, om nån av dom suttit hade det blivit en annan match.

Vi vinner heller inga jämna matcher (lyckas inte stjäla poäng som Timrå varit skickliga på hittills)
Blir istället åt andra hållet, de enda matcher vi vinner kräver en överkörning a’la Mora-Karlskrona
+2
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
J F K:
Jag förstår hur du menar nu, och det kanske är så att vi försöker spela ett spel vi inte behärskar men tänker inte ansluts mig till det spåret....än.
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
ivandrago: Jag tycker att alldeles för många gör det. Jag vet att Norlinder, Hedberg och definitivt Öhman gör det. Kanske att Berglund och Hedman är bäst där, men det är fortfarande alldeles för många som gör fel för att jag ska tycka att Hellkvist inte har det klart största ansvaret.
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
J F K:
Harald menade att Enström gick bort sig där, och jag tror i motsats till dig att det inte ingår i hans instruktioner men kan ju såklart inte veta. Alla backar håller faktiskt inte på så i det läget.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
J F K:

Bra sammanfattat👍
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
jonsson: Min syn är att vi spelar ett spel vi inte klarar utav. Vi försöker spela oerhört aggresivt, men det kuggar inte i riktigt. Såg man igår så var det några tillfällen då jag tycker att det är rent av idiotiskt aggresivt. Harald visade på ett exempel där Karlström och Enström gick stenhårt på samma spelare och Västerås blev fyra mot två i slotet. Det fanns fler och ännu värre exempel där vår extrema press helt enkelt blir lätt att spela förbi och där resultatet är flera fria spelare i mycket farligare positioner.

Vad jag menar är att ledningen måste göra två saker.
1. Sälja in det så att alla förstår och spelar efter ett så pass aggresivt försvarsspel.
2. Ändå se till att avvägningarna blir smartare. Även om man vill spela så aggresivt så MÅSTE man avgränsa sig till att bara vara aggresiva när man har en bra chans att vinna pucken. Det kan ALDRIG vara så att man ska rusa två man på en Tony Mårtensson med 100% puckkontroll i sarghörnet för att ge ett tydligt exempel. Det måste alltså defineras i vilka situationer man backar hem och i vilka man sätter pressen. Vi är flera som förespråkar att låta motståndarna ha pucken efter sargerna, men att när antingen pucken kommer till ett farligare område framför mål eller motståndarna pga dåligt pass el dyl har dålig puckkontroll. Då sätter man in pressen.

Jag tycker att det kanske blivit ännu aggresivare än ifjol och faktiskt ännu sämre. Vi är snart inne på AJ-nivå där vi också pressade som dårar över hela banan, men där spelarna efter hand helt enkelt inte hade förtroende för att systemet fungerade. Då blev vissa passiva och i ett aggresivt system måste alla vara aggresiva, men under AJ föll försvaret ihop som ett korthus. RIsken finns att det återupprepas om vi inte får ordning på det snart.

Sedan finns också problemet med att om man pressar så hårt så blir spelarna snabbt trötta och fulla med mjölksyra. Vinner vi inte pucken snabbt så har vi så mycket mjölksyra i benen att vi inte orkar göra någonting alls när vi vinner pucken. Jag har inte sett ett enda allsvenskt lag i höst som så ofta blir nedtryckta och där då spelarna stapplar fram med totalt stumma ben. Då är vi ändå det lag med mest puckinnehav så det borde vara motståndarna som blir trötta oftare.
+8
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
J F K:

Er syn på att vi inte vann igår eller vinner överhuvudtaget?

Är vi inte bra nog?
Otur?
?
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
ivandrago: Ja, skulle vi börja spela med lite större marginaler och mindre aggresivt är vi helt klart ett topplag. Det är lätt att sura ihop när man ser att vi knappt gör några framsteg alls defensivt, men om man ska se nyktert på det hela så har vi dels mött snudd på alla de bästa lagen och i de flesta fall varit väldigt jämna med dem. Igår var det fyra klockrena ramträffar exempelvis.

Jag vill gärna tro att det här uppehållet gör oss gott samt att Hellkvist och Styf släpper lite på prestigen och predikar smartare avvägningar. Det skulle direkt förvandla oss till ett topplag.
+6
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Wauzsig:
Vårt PP kommer in i zon och avlossar en del skott, bara en tidsfråga innan det kommer släppa.
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Ogie Ogilthorpe: Det är nog bäst tränarna kommer på något snabbt nu.
Vi är två poäng från nedflyttningsplats och 8-9 pinnar upp till toppen.

Redan nu har vi satt oss i den situationen att vi måste vinna 6-7 matcher i rad för att få häng i toppskitet men jag ser inget i vårt spel som talar för det,
I långa stunder ser det faktiskt bedrövligt ut.

Hoppas dom fattar att serien är igång nu och varje poäng räknas men man kan tro att dom fortfarande spelar träningsmatcher och testar nya grejor
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Ogie Ogilthorpe: Bert Robertson blir nog ledig snart.
Kommentera


Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Gavelo: Har han tappat spelarna tror du?
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
ivandrago: Det har inte gett någon positiv effekt direkt....
+2
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
henkeiskogen:
Påpekade bristen hans i somras, det tar för mkt tid att flytta klubban i PP. Hellkvist läste och tog till sig👏🏻👏🏻👏🏻
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
henkeiskogen: 2006 var 14 år sen, tiden står inte stilla.
Tycker det är perfekt för honom att spela en mer defensiv roll och låta norris köra räder.
+4
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Bad_Brett:
Han har blivit petad i pp, det kanske avspeglar sig en del i hur många minuter han spelar.

Sedan saknar jag Enström från 2006 när han styrde spelet och överglänste alla med sin skridskoåkning där bara Salomonsson var vassare.

Jag tror han har fått för mycket defensivt ansvar där han aldrig kan göra en offensiv räd och det är väldigt begränsad användning av honom.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Smurfen: Den kanske skulle ha legat under en annan rubrik 🤔🤔
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Enligt fonden ModotillSHL.se ligger det fortfarande över 2 miljoner kvar så man undrar ju vad som händer och har hänt med dessa pengar ????

Någon som har koll ??
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
modomille: Håller med och kan bara Karla sluta kladda omkring med pucken så blir det ännu bättre.
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Gäsp: Även PP var bättre idag. Hagelin gör stor skillnad där då han gör sig mer möjlig för pass och instick än vad Sylwander gjorde. Special teams handlar mycket om självförtroende. Om vi får sätta en i PP så tror jag det kommer lossna.
+3
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Ännu en förlust men i kväll fick grabbarna verkligen träna boxplay och oj vilka katastrofala utv dom drar på sig. Men 0 insläppta är ett steg framåt och jag tycker ändå att VIK hade ett rätt bra PP stundtals. Varför inte testa Wallinder nästa match? Pojken har bra storlek och verkar rörlig och ha en bra balans mellan defensiven och offensiven. Det finns ett gäng som kan må bra av att se matchen från läktaren!
+2
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Nucky: Är man så bra ska man spela 25-30 minuter per match. Att han spelar mindre tyder på att det jag säger stämmer.

Förhoppningsvis kan han varva upp allteftersom.
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Gavelo: Hear, hear. Helt korrekt analys. Björn är väldigt dogmatisk kring saker. Han har en ide hur saker ska göras, då ska det göras så oavsett om det funkar eller inte.

Skulle föredara en tränare som vore lite mer pragmatisk, utan att för den skull spela Säcken-hockey, till nästa säsong.


En lämplig bakgrund vore någon som jobbat som assisterande tränare inom en organisation som spelar en modern hockey och som också utbildar unga spelare. Dvs någon med bakgrund inom Frölunda eller SAIK. Och som har jobbat relativt många år inom organisationen och har mycket kunskap att implementera i MoDO..

Ett namn som direkt poppar upp i huvudet är Stefan Klockare,
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Nucky: Jag skrev Lerebäck i en kommentar längre ner du kanske missade den. Och dom jag syftar i första hand på bland våra forwards som ska ha stora roller och vara bärande kanske inte gällande poäng men i mycket annat är som du nämner Sylwander och Häggström i första hand.
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Bad_Brett:Lite smårund i ansiktet, dock lika felfri som ifjol. Får betydligt mindre minuter också, så gör såklart mindre avtryck under matchen.
+2
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
jonsson: Men hallå, hela förra säsongen var precis likadan!!?!, för hög forecheck i offensiv zon så vi blir överspelade, överbelastningar i försvarszon så vi lämnar slottet rent, försök att alltid vara kreativ med pucken så vi tvingas till indianare och annat slarv som kostar mål i arslet, enda skillnaden mellan säsongerna är att denna säsong har vi ett betydligt dyrare lag och betydligt sämre special teams.

Björn började redan förra sommaren att införa sitt spelsystem, nu ca: 1,5 år senare så gör man samma misstag om och om igen trots att man fick behålla nästan hela fjolårstruppen och spetsat till med några fina namn.

Jag är fruktansvärt orolig, Björn visar på 0 känsla och har överhuvudtaget inga motdrag när motståndarna ligger på, man kör på i samma stil och förlusterna praktiskt taget ramlar in,
ÄNDÅ var alla Tränare i allsvensk överens om att Modo har det bästa laget på papperet säsongen 19/20!
+2
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Dundee: Var jag som gav dig exemplet med Lerebäck.
Men du kanske tänkte på Nässén som varit skadad och ännu inte spelat en match?

Antar att du syftar på bl.a Olofsson eftersom han värvats som förstecenter. Tycker själv det lyser kvalitet om killen, och vill nog ge honom mer än 5-6 matcher innan man dömer ut nån.
(Speciellt honom som inte spelat på stor is på många år)
Rosdahl tycker jag också visar tendenser till nåt bra.

Sylwander, Häggström och Hagelin däremot..
+3
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
kulltorp: MoDo var bra mot Timrå men uddlösa på gågot sätt , kanske lika dant idag .
Kommentera


Sv: Västerås - Modo 04-10-19
jonsson: Det han säger är ju dock sant
+4
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
jonsson: Tycker Enström ser otränad ut i år, väldigt trist. Han borde vara vår fixstjärna, men gör i dagsläget inte mer än det han ska.
+7
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
jonsson:
Han har ju rätt😘. Men ligger lågt en 6-8 omg till under förutsättning att ni inte blir för tjatiga😉
+4
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Känns faktiskt som modo är rejält felbyggda i defensiven. För många lätta backar som tänker mer offensivt än defensivt. Dessutom väger dom alldeles för lätt i närkamperna.
+1
Kommentera

Sv: Västerås - Modo 04-10-19
Robin Ztorken L:

Alltså, enligt Björn

Det är tidigt på säsongen
Det är inte katastrof
Vi har mött förväntade topplag på bortaplan.
Kommentera

1992599 ˇ »