1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478781 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2008782

Sv: Almtuna - Modo 2019-11-26
Jaca: Jag tycker att försvarsspelet mot Västervik borta med en då ganska svag Lundin såg ut likadant som med Hanses i mål. Jag tror att det mer handlar om att vi är inne i en liten svacka och har svårt med självbilden vi tyvärr skaffat oss efter lite för många vinster på raken. Dvs, bristen på ödmjukhet är en mycket större faktor än vilken målvakt som står.

Men, de kommande matcherna lär visa hur det egentligen står till. Nu får det vara slut med ursäkterna och att börja prestera igen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Almtuna - Modo 2019-11-26
J F K:

Ja det är framförallt försvaret som har störst påverkan på målvakterna. Lundin tyckte ju t.ex matchen mot Löven var rätt lugn då dom fick vara på utsidan och vi var starka framför mål på returer och ge honom fri sikt.

Det som är tydligt är att vi tappat lite i aggressivitet i försvaret nu jämfört med tidigare, och med spelet vi vill spela är det viktigt att vi slår stopp tidigt på motståndarna och inte får långa anfall mot oss. Att spela så aggressivt är jobbigt och bjuder på ytor ifall vi får långa anfall mot oss, det kan förklara slarvet i uppspelen också, att de på isen har fått spela aggressivt halva bytet så när man ska slå om finns inte riktigt skärpan i passningarna eller farten hos forwards. Tycker Löven matchen var bra sett till spelet utan puck, många gånger dom fick dumpa in pucken och sedan hålla till i hörnen, knappast det spel dom ville spela.

Här skulle man önska att vi kunde vara med adaptiva och lite mer passiva i vissa lägen av matchen, t.ex i andra när det är långt till byte eller när en viss kedja av motståndarna lyckas skapa långa anfall. Men Björn kör på samma linje rakt igenom och vill spela "sitt" spel, och så länga han leder oss till toppen och bygger långa vinstsviter är det väl bara att acceptera detta.
Kommentera