1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479871 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2022884

Sv: Apropå ingenting...
Ogie Ogilthorpe: Både Kenttä och Björn är givna i SHL.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
goleafs: Jag skulle säga så här: Dels så se jag samma sak som JFK, att jag inte riktigt är säker på att han lyckas i en organisation som är större. Han kan inte riktigt göra allt själv längre, måste bero av andra i både detaljer kring hur spelare sköts till förhandlingar till att lita på andras scoutingrapporter, han måste köpa spelare som är stor namn och inte fynd, han förväntas plocka upp juniorer oavsett om han tror det eller ej....Sen tror jag att han är för hemkär. Han vill bo i norra norrland. Jag ser honom som SC i SHL om ni går upp, eller möjligtvis om luleå ringer.

Björn kommer säkert att få erbjudanden som påpekats, men jag tror att han får svårt att hålla sig fast i SHL. Det är klart att han KAN spela på ett annat sätt. Det är bra det att han inte VILL. Han är kompromisslös.

En perfekt fit vore faktiskt Frölunda som Rönnbergs efterträdare.Jag ger honom stra chanser att lyckas där. På ställen som Leksand m.fl. vore han död innan han ens flyttat in i lägenheten.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
goleafs: Björn är inte given i Shl!
Shl är en väldigt uppstyrd liga, ett ganska stereotypt spel som tyvärr ofta kan vara rätt tråkigt att titta på, prioriterad defensiv och bra målvakter, som sagt väldigt uppstyrt.
Björns spelidé är ungefär precis allt annat, han spel bygger på att spelare ska äga mycket puck och lära sig av sina misstag, dvs han vill att spelarna främst i defensiven skall återta pucken snabbt och spela sig ur situationerna och våga göra misstag tills man gör rätt.
Skulle Björn köra på denna spelidé i SHl är risken att vi skulle släppa in 8 mål i varje match mot dom lite bättre lagen, i shl måste man prioritera defensiven och kanske spela ”tråkigt” mot lagen på övre halvan för att lyckas ta poäng.
Dock inte sagt att Björn kan ändra sin idé om han skulle coacha i Shl men som det ser ut i Modo idag så skulle vi få det mycket svårt.
Kommentera