1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2022898

Sv: Apropå ingenting...
goleafs: Björn är inte given i Shl!
Shl är en väldigt uppstyrd liga, ett ganska stereotypt spel som tyvärr ofta kan vara rätt tråkigt att titta på, prioriterad defensiv och bra målvakter, som sagt väldigt uppstyrt.
Björns spelidé är ungefär precis allt annat, han spel bygger på att spelare ska äga mycket puck och lära sig av sina misstag, dvs han vill att spelarna främst i defensiven skall återta pucken snabbt och spela sig ur situationerna och våga göra misstag tills man gör rätt.
Skulle Björn köra på denna spelidé i SHl är risken att vi skulle släppa in 8 mål i varje match mot dom lite bättre lagen, i shl måste man prioritera defensiven och kanske spela ”tråkigt” mot lagen på övre halvan för att lyckas ta poäng.
Dock inte sagt att Björn kan ändra sin idé om han skulle coacha i Shl men som det ser ut i Modo idag så skulle vi få det mycket svårt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Man ändrar givetvis på spelidé/spelsätt till det man tror passar för just den ligan. Aldrig att Hellkvist är så begränsad att han enbart har ett enda spelsätt i rockärmen, som typ Tommy Jonsson, som bara har sitt spel, och aldrig kan anpassa efter motstånd/liga.

Hellkvist har varit i SHL tidigare, han vet vad som krävs. Tror absolut att han har kompetensen som krävs för att coacha ett SHL-lag.
Kommentera