1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481802 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2022923

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo:
Själv tror jag Björn skulle klara SHL rätt bra, eller rättare sagt tror jag kan få ett lag att prestera bättre än vad man på förhand skulle kunna tänkas tro.

Sen klagas det en del på om han är en matchcoach eller ej, det klagomålet tycker jag mig se rätt ofta när det gäller tränare. Själv har svårt att förstå vad som menas. Uppfattar att Björn rätt ofta gör olika drag i samband med matcher exv kan han ta målvakten tidigt ibland, eller han tar ut målvakten i 4vs4. Sen slår det alltid inte så väl ut, men det händer något.

Finns det förresten någon tränare som ansetts vara en bra matchcoach under tiden han coachat ett lag?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Hans Virus Lindberg👍
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Björn är snabb på att ta ut målvakten, men han är ganska oförmögen att ändra en matchbild då han bara predikar ett spelsätt. Jag tycker att Harald var bättre på att ändra en matchbild för att ta ett exempel.

Gällande matchcoach finns det flera parametrar. Dels att spela de hetare spelarna lite oftare, byta runt i uppställningar, ge andra spelare chansen och liknande, men dels att förändra en gameplan. Att gå från att ha varit offensiva till att backa hem och stänga en match, eller när man börjar defensivt skruva på och anfalla mer. Björn saknar verkligen möjligheten att ändra hur vi ska spela, då vi egentligen bara spelar på ett sätt.
Nu är varken Fagerwall eller Fredrik Andersson exempel på motsatsen då båda dessa lag spelar en rätt liknande hockey oavsett ledning eller om man ligger under och jag kommer inte på något annat exempel i årets serie heller. Då är det vanligare inom exempelvis fotbollen att man under brinnande match ändrar spelsätt. (Där har man rätt många varianter också med 5-3-2. 4-4-2. 4-1-4-1, medan hockeyn alltid har två backar, en center och två ytterforwards).
Kommentera