1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481816 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2022928

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Björn är snabb på att ta ut målvakten, men han är ganska oförmögen att ändra en matchbild då han bara predikar ett spelsätt. Jag tycker att Harald var bättre på att ändra en matchbild för att ta ett exempel.

Gällande matchcoach finns det flera parametrar. Dels att spela de hetare spelarna lite oftare, byta runt i uppställningar, ge andra spelare chansen och liknande, men dels att förändra en gameplan. Att gå från att ha varit offensiva till att backa hem och stänga en match, eller när man börjar defensivt skruva på och anfalla mer. Björn saknar verkligen möjligheten att ändra hur vi ska spela, då vi egentligen bara spelar på ett sätt.
Nu är varken Fagerwall eller Fredrik Andersson exempel på motsatsen då båda dessa lag spelar en rätt liknande hockey oavsett ledning eller om man ligger under och jag kommer inte på något annat exempel i årets serie heller. Då är det vanligare inom exempelvis fotbollen att man under brinnande match ändrar spelsätt. (Där har man rätt många varianter också med 5-3-2. 4-4-2. 4-1-4-1, medan hockeyn alltid har två backar, en center och två ytterforwards).
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Sen är det svårare inom hockey tänker jag, då man dels har fler spelare på plan som dessutom byter med frekvens, utöver det två alternativa spelsätt och omvänt så skall man hålla reda på motståndarna också. Samt rätt tätt matchande.
Kommentera