1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479809 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2027186

Sv: Silly season - 2019
MorganaLefaey:

Går vi upp tycker jag vi ska behålla de spelare som klarar tempot och spelsystemet. Björka är för mig inte en av dom tyvärr. Han har gjort så mycket bra för vår klubb men svårt att se honom klara av shl spel och vara lika produktiv där. Då ser jag hellre att vi värvar in en målskytt som även har tempo spelförståelse.

För mig om vi går upp tror jag det smartaste är att behålla vår stomme, men de kanske får gå ner ett hack och bli en andrakedja istället för första och tredje istället för andra.

Ta Oskarshamn, tror de hade lyckats mycket bättre om man fått behållt Hilding, Engström och kört de i en andrakedja istället för att ge sig ut och leta spets till två kedjor.

Man ska inte underskatta kontinuitet och att spelare kan klubben och spelsystem, gör det mycket enklare för de nya att komma in.

Så för mig skulle ett bra lag för första året i shl se ut så här:

Ny-ny(steen?)-ny -
En helt ny förstakedja av hög klass. Viktigaste är centern, ska vara en riktig härförare. Sedan en målskytt som kan producera på shl nivå

Karla - jj - tambellini
Dom har kemi, ett år till med träning och anpassa sig till spelet i shl så tror jag dom kan producera hyfsat. Skulle vara rätt trygg med denna som andra.

Rosdahl-Olofsson-Ny
Rosdahl och Olofsson har kemi, ser Olofsson som en perfekt tredjecenter i shl. Kan sköta defensiven och har poäng i sig. Finns dessutom potential för att producera mer poäng även på shl nivå. Ytter som ska in ska höja offensiven i kedjan. Eventuellt kan forsberg fortsätta här 1år.

Sylwander - Jellvert - Ny
Björka och hägga tycker jag inte får plats. Sylwander har kontrakt och kan utföra samma roll i shl. Tredjelänken är svår värvas in eller tas från egna led. Gillar from men inte säker på att han är rätt här, men kanske skulle försöka.

Extra som slåss om platser: LP, Åhström, Wahlgrenx2

Så skulle jag resonera kring forwards. 4-5 nya namn.

Försvarare blir lite svårare, vi har många med potential men osäker på hur dom håller i shl.

Dock tycker jag man ska behålla så många som möjligt och lägga pengar på 1-2 klassbackar (helst samlela typ, eller hemvändare från ahl/nhl).

Hedberg, Berglund, Norlinder, Öhman, Belov (beroende på hur han presterar resten av säsongen) utgör de vi behåller. Hedman är gränsfall. Tobby kommer sluta och Tommy får inte plats. Wallinder ska ha plats, men behöver tid och får värva med j20, samma gäller Styf. Så 2-3 backar in ser jag som ett måste.

Målvakter: En riktigt vass första keeper, sedan har vi lundin på kontrakt så han får börja som backup. Håller han inte lånas han ut och vi får värva.

Så skulle jag resonera om jag ansvarade för truppbygget och fick behålla de jag ville ha kvar (Så de inte redan är klar för andra klubbar).

Detta är ett lag jag tror har goda chanser att undvika kval och det finns hög potential allt eftersom spelare utvecklas. Detta är inte ett slutspelslag, men det är inte syftet år ett, utan syftet är att etablera sig och undvika att chansa med att bygga helt nytt, risken minimeras också eftersom många kan klubben och spelsystemet och gruppen har vunnit tillsammans (vunnit kvalet). Dessutom borde inte laget vara så dyrt, så finns bra med pengar att lägga på förstakedjan och klassbackar och målis, samt avsätta för att värva under säsong ifall någon skadas eller inte håller måttet.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2019
Rytter: Är inte alls övertygad om att Enström slutar - förutsatt att vi går upp.
Låst ämne