1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478925 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2029346

Sv: Modo - Björklöven 2020-01-29
Nucky:

Lyssnat på Bartosak intervju.

Det är en motiverad kille vi får hin, låter som han gett sig fan på att ta itu med sina problem. Han hade problem med mental hälsa och sa att han tog till fel metoder för att lösa det (tolkar det som droger/alkohol). Han la in sig själv på behandling och har nu gått igenom denna. Han vill flytta från Tjeckien eftersom det är en förgiftad miljö för honom, mentaliteten i hemlandet är helt fel för honom. Alla påminner honom om det negativa och får inte den stöttning han behöver. Han vill ha en nystart och få ordning på sin och familjens liv. Låter som han verkligen tagit ett beslut och inser att detta kan vara hans sista chans att få ordning på detta.

Han är tydlig och öppen med sina problem, han svarar ärligt på frågan av misshandels anklagelsen. Han berättar att det är "case closed" och att han vart friad och det aldrig gick till årtal och ger en känga till media som gillar att skriva om det smaskiga men inte skriver om det när man blir friad. Detta är också en anledning att han vill från Tjeckien eftersom alla har dömt honom på förhand.

Han öser beröm över oss och hade dessutom gjort egen reserch om klubben. Han kallar oss en av de mest klassiska klubbarna i Europa och att vi har en anrik historia. En anledning av valet till övik är att han kollat med andra tidigare spelare och dom har gett feedback att detta är en bra stad att leva och bo i om man vill ha lugn och ro och fokusera på hockeyn. Lät som att han haft andra alternativ men hela paketet vi kunde erbjuda gör att det faller på oss.

Han flyttar hit med sin familj (flickvän och litet barn) han har ambitioner på att spela upp oss till SHL ("where we belong" som han sa). Efter det har han option på ytterligare ett år i SHL om alla trivs med varandra (han med klubben och klubben med han).

Tycker nu efter att fått insyn att detta är en bra värvning, han är värd en chans att få ordning på sitt liv och nu när han är modoit ska vi fans och klubben göra allt för att stötta honom.

Sköter vi detta rätt och det faller väl ut kan vi ha en riktigt vass målvakt som vill stanna i SHL med oss, dessutom tar vi väl hand om honom och är en del att får ordning på hans liv så kan han säkert stanna längre än så, om han känner det är rätt miljö.

Välkommen!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Björklöven 2020-01-29
Rytter: Jag ser det lite såhär... Han har presterat på hög nivå _trots_ dessa problem. Det ger oss en viss hint om potentialen som finns där.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven 2020-01-29
Rytter:
Låter ju väldigt bra, håller tummarna.
Välkommen säger jag med!
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven 2020-01-29
Rytter: Jag blev förvånad över att Adam Johansson ställde de frågorna så tidigt i intervjun. Inget insmickrande.

Förvisso kanske det skedde innan kameran var på. Tycker generellt att det brukar vara mycket mer dyrkande från journalister när de möter nyförvärv, oavsett vad spelaren gjort tidigare.

Eller så är det för att han enligt så många inte "kan hockey" och därför inte ställt sig i dyrkarledet.
Kommentera

Sv: Modo - Björklöven 2020-01-29
Rytter:
Rent allmänt tycker jag inte man skall bestraffa människor mer än vad samhället i övrigt gör, har man fått straff utanför ser jag anledning till att en sådan person inte skall kunna jobba. Det gynnar ingen.

Rent personligt kan jag tycka att psykisk ohälsa ibland kommer lite väl lägligt i vissa sammanhang. Men det är en är annan diskussion.
Kommentera